Ben jij een keukenprins(es), of blijf je er maar het liefst zoveel mogelijk bij uit de buurt? Een ding is zeker, wanneer je een mooie keuken hebt, ben je er veel vaker te vinden. Plaats daar dan ook nog eens handig keukenapparatuur in en je wordt vanzelf de chef-kok in huis. Tegenwoordig komen er steeds vernuftige apparaten op de markt, ook voor in de keuken. Bij Furnea Keukens bieden we je diverse slimme keukenapparaten die je op verschillende manieren op je wenken bedienen. Je maakt bij ons een keuze uit diverse A-merken. We hebben 5 van de slimme keukenapparaten voor je op een rij gezet. Natuurlijk koop je ze bij Furnea Keukens.

Siemens Afzuigkap | Furnea Keukens

Weg met overheersende etensluchten

Of je nu regelmatig je eten laat aanbranden en feitelijk niet in staat bent om een water te koken, of je bereidt gerechten die Michelin Ster waardig zijn… etensluchtjes zijn er altijd. En hoe lekker het eten ook smaakt, je hebt liever niet dat die lucht lang in huis blijft hangen. Daarom gebruiken de meeste mensen een afzuigkap tijdens het koken. Een prima oplossing, maar wel moet je regelmatig de filters vervangen om de goede werking van de afzuigkap te waarborgen. Dit is belastend voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met longlife filters voor de afzuigkap haal je een duurzame en budgetvriendelijke oplossing in huis. Siemens biedt niet alleen handige apparatuur voor smart koken, maar ook deze longlife filters. De longlife filters gooi je niet weg wanneer ze vies zijn, maar je maakt ze heel eenvoudig schoon in de vaatwasser met een wasprogramma met de hoogste temperatuur. Aansluitend leg je ze in een op 100 C voorverwarmde oven en daar laat je ze een half uur drogen. Wanneer je dit twee keer per jaar doet, blijven de filters optimaal werken.

Bosch oven en magnetron inbouw | Furnea Keukens

Het schoonmaken van de oven is niet langer een kwelling

Functioneel koken is een ding, maar dat schoonmaken achteraf is iets waar niemand zin in heeft. De oven is een van die apparaten in keukens die lastig zijn om schoon te maken en te houden. Een van de smart apparaten die hiervoor zijn uitgevonden, zijn zelfreinigende ovens. Fabrikanten van zelfreinigende ovens bieden vaak verschillende technieken aan voor de reinigingsfunctie van de oven. Bekende technieken zijn de pyrolyse en de hydrolyse. Bij pyrolyse wordt aangekoekt vuil op een temperatuur van 480 C van de binnenkant van de oven afgebrand. Er blijft alleen wat as achter dat vervolgens eenvoudig uit de oven verwijdert. De hydrolyse methode is een methode waarbij water in de oven wordt gedaan. Dit wordt op temperatuur gebracht en vuil wordt door de hete damp van de oven gestoomd. Je hoeft het vervolgens alleen nog maar met een doek weg te vegen. EcoClean is een functie in ovens, van bijvoorbeeld Siemens en Bosch, die tijdens het bakken al schoonmaakt. Hierbij is er een speciale laag in de oven aangebracht, vaak alleen op de achterwand maar optioneel op alle wanden, die vetspetters absorbeert en afbreekt. Naast Bosch en Siemens koop je dit type ovens bij Furnea Keukens ook van Inventum en Zanussi. Het mooie aan de huidige generatie ovens, en ook andere keukenapparatuur, is dat er heel veel aandacht aan vormgeving wordt besteed. Dit betekent dat er altijd wel een stijlvolle oven te vinden is die qua vormgeving perfect past bij je keuken meubels.

Vacumeren als een van de nieuwste keukentrends

Vacuüm-garen, ook wel sous-vide koken genoemd, is een vorm van voedselbereiding op lage temperaturen. Het is een manier van eten bereiden die enorm in opkomst is. Bij vacuümgaren is het de bedoeling dat je je voedsel vacuüm verpakt om het vervolgens met een sous-vide stick en een waterreservoir op een lage en constante temperatuur gaart. Voedingsstoffen en smaak blijven hiermee beter behouden. Omdat dit een enorme trend is in de keuken, is de vacumeermachine steeds vaker een vast onderdeel van nieuwe keukens. Zo kan deze machine heel eenvoudig ingebouwd worden, in de vorm van een vacuümlade. Siemens is een van de merken waarvan je bij Furnea Keukens een vacumeermachine koopt.

Bosch inbouw vrieskasten en koelkasten | Furnea Keukens

Nooit meer de koelkast en vriezer ontdooien

Nog zo’n klus in de keuken waar niemand op zit te wachten, het ontdooien van de koelkast en vriezer. Het is in dit geval echt de moeite waard om iets meer geld te betalen voor een No Frost koelkast en vriezer. Met No Frost is ontdooien van vriezer en koelkast echt verleden tijd. Maar er is nog een voordeel aan het kopen van een No Frost apparaat. Je houdt namelijk je producten langer vers doordat er geen ijskristallen meer op worden gevormd. Bij Furnea Keukens koop je No Frost koelkasten van merken als Bosch, Inventum en Siemens.

Afzuigkap Bosch - Furnea Keukens

Geen afzuigkap meer aan de wand

Een afzuigkap is een must om alle kookluchtjes in huis tegen te gaan. Er zijn diverse afzuigkappen, maar het is wel iets waar je van moet houden. Er zijn dan wel diverse modellen die als een juweel aan je wand of plafond hangen, maar misschien vind je het toch net niet. Down Draft is de oplossing. Dow Draft is een afzuigsysteem dat aan de zij- of achterkant van je kookplaat bevestigd is. Het zit of in de kookplaat of in het werkblad. Er zijn modellen die op een vaste hoogte geplaatst zijn en er zijn modellen die na gebruik verdwijnen in de kookplaat of het werkblad. Kookdampen worden door de Down Draft naar beneden gezogen. Het is een heel stijlvolle vorm van afzuigen en is ook zeer geschikt voor gebruik bij een keukeneiland. Daardoor heb je niet een afzuigkap in het zicht, maar mooi weggewerkt in het aanrecht. Bij Furnea Keukens koop je Down Draft van merken als Bosch en Siemens.

Slimme apparaten kopen bij Furnea Keukens

Slimme mensen kiezen voor gemak en kopen slimme apparaten voor in de keuken bij Furnea Keukens. We geven altijd garantie op de keukenapparaten, hoe lang dat is, ligt aan het merk waar je voor kiest. We denken graag met je mee en geven je advies waar nodig. Kom gerust eens langs in onze keukenshowroom om de mogelijkheden te bekijken, de koffie staat klaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.
Laat je inspireren
Inspiratimagazine
Plan een afspraak