Vaak is het keukenblad een van de meest in het oog springende elementen van de keuken. Daarom is het heel belangrijk dat het keukenblad past bij jouw beeld van een droomkeuken. Maar vergeet niet dat de uitstraling niet het enige is waar je bij een keukenblad op let. Immers, het blad heeft nogal wat te verduren in de loop van de tijd en het moet dan ook passen bij de belasting waar je het aan blootstelt. Er zijn verschillende materialen waar een keukenblad van gemaakt kan zijn, ieder met unieke kenmerken. Je leest er hier alles over.

Graniet

Uniek icoon - Graniet keukenblad - Furnea Keukens
Krasbestendig icoon - Graniet keukenblad - Furnea Keukens
Zuurbestendig icoon - Graniet keukenblad - Furnea Keukens

Met een blad van graniet haal je een natuurlijk blad in huis, aangezien graniet is ontstaan vanuit een eeuwenoud gesteente, uniek en met een heel eigen uitstraling. Niet alleen is ieder blad uniek qua uitstraling, maar is het ook nog eens heel stevig en zuurbestendig. Furnea Keukens benadrukt u wel dat er binnen elke soort, kleur en binnen dezelfde plaat graniet veel natuurlijk gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen en aders zijn. Dit benadrukt juist het unieke en natuurlijke aspect van bladen van graniet. Graniet is redelijk beperkt in kleurvariaties, maar juist door de verschillende kleurschakeringen zal geen enkel blad je snel vervelen. Hoe dan ook, deze bladen passen bij iedere keukenstijl. Goed onderhoud is wel essentieel, het is immers feitelijk een levend product. Gebruik dan ook alleen een mild reinigingsmiddel wanneer je een blad van graniet hebt, om daarmee de levensduur te verlengen.

Composiet

Hygienisch icoon - Furnea Keukens
Hittebestendig icoon - Furnea Keukens
Krasbestendig icoon - Furnea Keukens

De keukenbladen van composiet bij Furnea Keukens bestaat tot 90% uit kwarts. Door andere materialen met kwarts te mengen ontstaat er een fantastisch en uniek effect. Denk aan kleine stukjes glas, spiegel, cristobalite of granietkorrels. Doordat bladen van composiet voor een groot deel bestaan uit natuurlijke materialen, is geen enkel blad gelijk. Composiet is vooral beschikbaar in zwarte en grijze tinten, al zijn er ook enkele wittinten en hier en daar een composiet blad in een bruine tint. Ondanks de redelijk beperkte kleurkeuze past composiet bij iedere keukenstijl. Het mooie aan composiet is dat het een materiaal is dat niet poreus is. De vlekgevoeligheid is laag, maar het materiaal is niet geschikt om direct op te snijden of om er hete pannen op te zetten. Gebruik een mild reinigingsmiddel om het blad schoon te maken. Droog altijd na met een droge, schone en pluisvrije doek

Keramiek

Hygienisch icoon - Furnea Keukens
Hittebestendig icoon - Furnea Keukens

Door druk en verhitting van meerdere lagen keramisch materiaal ontstaat er een ijzersterk keukenblad van keramiek. Een keramisch blad is stevig en hittebestendig en heeft een schitterend uiterlijk, bijvoorbeeld met de mooiste vlammen. Hoe intens die aderen en vlammen zijn, bepaal je zelf. Dit kan uiteenlopen van grote contrasten tussen een zwarte ondergrond en witte vlammen, of andersom. Ook subtiele kleurnuances passen goed bij een blad van keramiek. Zo zijn er ook bladen van keramiek die je doen denken aan een blad van beton. De mogelijkheden zijn zo divers dat we je uitnodigen in de keukenshowroom om alle uitvoeringen op je gemak te bekijken. Keramiek bladen zijn over het algemeen waterdicht, hitte-, kras- en vlekbestendig, gemakkelijk in onderhoud en erg hygiënisch. Kies ook hierbij bij voorkeur voor een onderhoudsproduct dat door de fabrikant wordt aangeraden, maar houdt het daarnaast vooral bij milde reinigingsmiddelen en droog goed na.

Dekton keukenblad

UV bestendig icoon - Dekton keukenblad - Furnea Keukens
Krasbestendig icoon - Dekton keukenblad - Furnea Keukens
Vlekbestendig icoon - Dekton keukenblad - Furnea Keukens
Hittebestendig icoon - Furnea Keukens
Slijtvast icoon - Furnea Keukens
Vorstbestendig icoon - Furnea Keukens

Dekton keukenblad is nog redelijk onbekend onder het grote publiek. Het is namelijk een redelijk nieuw materiaal, maar dekton is wel een materiaal dat het verdient om in de spotlight te staan. Het is de onnatuurlijke versie van een blad van natuursteen. Het is een blad dat machinaal is gemaakt, maar wel de uitstraling heeft van een blad van natuursteen en anderzijds de voordelen heeft van een blad van een niet-natuurlijk materiaal. Win-win dus. Er worden zeker wel mooie natuurlijke materialen gebruikt voor dit blad, zoals glas, porselein en kwarts, maar het is minder kwetsbaar. Het dekton blad is hard, duurzaam en slijtvaster dan een blad van composiet of graniet.

Neolith

Hittebestendig icoon - Furnea Keukens
UV bestendig icoon - Furnea Keukens
Vorstbestendig icoon - Furnea Keukens
Krasbestendig icoon - Furnea Keukens
Hygienisch icoon - Furnea Keukens

Neolith is een blad waarbij diverse grondstoffen door middel van Particle Sintering Technology, kortweg sintering, van interne structuur veranderen door samensmelting en daarmee een nieuw product vormen. Desondanks bestaat een Neolith blad volledig uit natuurlijke materialen waarbij ieder blad uniek is. Bij de Neolith bladen heb je een ruime keuze aan kleuren en effecten. De bladen zijn hittebestendig en krasvast. Wel wordt aangeraden geen hete pannen direct op het blad te zetten en gebruik altijd een snijplank. Ook hier geldt weer dat je enkel milde reinigingsmiddelen gebruikt voor het onderhoud.