Home/Keukenbladen/Dekton keukenblad

Dekton keukenblad: natuurlijk & optimaal gebruiksgemak

Keukenbladen van Dekton, het komt je misschien (nog) niet zo bekend voor. Dat kan. Want een Dekton keukenblad is vrij nieuw binnen de keukenbranche. Dekton wordt gezien als een alternatief voor natuursteen keukenbladen. Een dekton keukenblad is machinaal gemaakt, maar heeft wel dezelfde natuurlijke uitstraling als natuursteen. Dit komt door het gebruik van natuurlijke grondstoffen. En daar horen natuurlijk ook zo z’n voordelen bij: een Dekton aanrechtblad kan, in tegenstelling tot natuursteen dat duizenden jaren kost, vrij snel en in langere lengtes gemaakt worden. En ook qua gebruik heeft dit type keukenblad meerdere voordelen. Wil je dus een nieuwe keuken met een natuurlijk keukenblad dat gebruiks- en onderhoudsvriendelijk is? Kies dan voor een Dekton keukenblad van Furnea Keukens!

Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 8 082 828

Wat is Dekton voor materiaal?

De ingrediënten voor een Dekton keukenblad zijn: glas, porselein en kwarts. Deze natuurlijke grondstoffen worden onder extreem hoge druk en een hoge temperatuur samengeperst tot een ultracompact materiaal. Deze technologie heet Particle Sintering Technology (PST), een sterk staaltje techniek! Het resultaat is een hard, duurzaam en onderhoudsvriendelijk keukenblad met een natuurlijke uitstraling. Zo is een Dekton aanrechtblad sterker dan een composiet keukenblad en slijtvaster dan een graniet keukenblad. Een Dekton keukenblad wordt gemaakt in prachtige, natuurlijke kleuren en patronen die met het blote oog bijna niet van echt natuursteen te onderscheiden zijn. Je hebt dus wel de natuurlijke uitstraling van natuursteen, maar niet de kwetsbaarheid van natuursteen. De kleuren van een Dekton aanrechtblad kunnen wel minimaal afwijken van de kleuren op de foto.

Waarom moet je voor een Dekton aanrechtblad kiezen?

We hebben eerder al gezegd dat een Dekton keukenblad veel voordelen heeft of het gebied van gebruik en onderhoud. We zetten de voordelen voor je op een rij:

  • Krasbestendig – zelf met een mes kun je dit aanrechtblad niet beschadigen. Maar natuurlijk raden we wel aan om gewoon netjes een snijplank te gebruiken, ook om je messen te beschermen.
  • Vlekbestendig – het keukenblad kan niet verkleuren door bijvoorbeeld wijn en koffie. Zelfs chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor en ontsporen trekken niet in het materiaal.
  • Hittebestendig – extreem lage of hoge temperaturen hebben geen invloed op het materiaal. Je kunt dus bijvoorbeeld gewoon een hete pan op het blad neerzetten.
  • Hygiënisch – het materiaal is niet poreus waardoor water, voedselresten en bacteriën geen kans krijgen om in het werkblad te trekken. 
  • Onderhoudsvrij – maak je keukenblad gewoon schoon met een sopje. Je hoeft geen specialen schoonmiddelen aan te schaffen of het materiaal te behandelen of te impregneren. 

Verder is een Dekton aanrechtblad buig- en stootvast. Ook blijft het materiaal zijn mooie kleur behouden, ook als de zon erop schijnt. Een Dekton keukenblad is dus qua eigenschappen te vergelijken met een keramiek keukenblad. Heeft een Dekton keukenblad dan helemaal geen nadelen? Jawel. De keukenbladen vallen in de hoogte prijsklasse. Daarnaast kan het keukenblad in sommige