Home/Keukenbladen/Graniet keukenblad

Graniet keukenblad: pure schoonheid

Keukenbladen van graniet behoren tot de categorie natuurstenen werkbladen. Natuursteen is een bijzonder materiaal. Het geeft je nieuwe keuken een luxe en statige uitstraling. De kleur en de, vaak gespikkelde, structuur van de steen wordt bepaald door de natuur. Een werkblad van graniet kan daardoor ook een uitgesproken karakter hebben. Ieder graniet aanrechtblad is hierdoor uniek en laat de pure schoonheid van moeder natuur zien! Een werkblad van graniet ‘leeft’, en dat zorgt echt voor een bijzondere sfeer in je nieuwe keuken. En wist je dat graniet al eeuwenoud kan zijn voordat het verwerkt wordt tot een keukenblad? Wil jij dus een bijzondere, natuurlijke en duurzame keuken? Kies dan voor een graniet keukenblad van Furnea Keukens. Bekijk hieronder de kleurvoorbeelden en komt langs in onze keukenshowroom!

Hoe wordt een graniet aanrechtblad gemaakt?

Het graniet dat voor keukenbladen wordt gebruikt, is een stollingsgesteente. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een marmer keukenblad, ontstaat dit gesteente ondergronds als vloeibare magma en lava gaat stollen en afkoelen. Door stuwing van de aarde wordt het gesteente door de eeuwen heen naar de aardkorst gedrukt. Vervolgens worden de blokken graniet op- en uitgegraven in speciale groeve. Hierna gaan de blokken naar een steenhouwerij waar er platen van worden gemaakt. Belangrijk om te weten: tijdens dit proces worden er geen stoffen toegevoegd of verwijderd. Een graniet keukenblad is dus echt puur natuur! Er zijn wel verschillende afwerkmethodes. Een graniet keukenblad kan gepolijst (hoogglans), gezoet (mat), anticato/gebrand (ruw/antiek) of een Lapato (mat en glans) afwerking hebben. Iedere afwerking hebben andere eigenschappen die belangrijk zijn voor het onderhoud, laat je dus vooraf goed informeren door onze keukenspecialisten.

Waarom je een graniet keukenblad moet hebben!

Buiten het feit dat een graniet keukenblad echt waanzinnig mooi en karakteristiek is, heeft graniet ook veel praktische voordelen. We lichten er een paar voor je uit.

  • Krasbestendig – een aanrechtblad van graniet is heel sterk en zal dan ook niet snel beschadigen. Let er wel op dat dit afhankelijk is van de afwerking van het werkblad.
  • Hittebestendig – graniet kan goed tegen hoge temperaturen. Waar graniet wel gevoelig voor is, is een thermoshock. Zet dus nooit een loeihete pan op een koud aanrecht.
  • Duurzaam – een keukenblad van graniet is 100% natuurlijk. Daarnaast blijft het materiaal lang mooi waardoor je jarenlang plezier hebt van je graniet keukenblad.
  • Onderhoudsvriendelijk – het materiaal kun je gewoon schoonmaken met een sopje. pas wel op met agressieve schoonmaakmiddelen. Daarnaast raden we wel aan om een graniet keukenblad jaarlijks te impregneren.

Een graniet keukenblad lijkt de perfecte keuze. Maar eerlijk is eerlijk, graniet heeft ook nadelen. Een graniet aanrechtblad is vrij poreus. Hierdoor moet je oppassen met agressieve middelen, vet, gekleurde vloeistoffen en zuren. Deze kunnen in het materiaal trekken. Ook dit is weer afhankelijk van de kleur en de afwerking van het aanrechtblad. Wil je wel de look van graniet maar je minder zorgen hoeven maken over eventuele vlekken? Dan is een composiet keukenblad een goed alternatief.

Graniet keukenblad kopen bij Furnea Keukens

Ook al hebben wij een mooie website (vinden we zelf), een graniet keukenblad moet je niet online kopen. Graniet is zo’n bijzonder materiaal, dat moet je voelen, ervaren en beleven. En zoals we eerder schreven, ieder keukenblad van graniet heeft een unieke kleur en structuur. De afbeeldingen kunnen dus afwijken van het echte graniet aanrechtblad. Hierboven geven we je alvast een voorproefje van de verschillende kleuren keukenbladen uit ons assortiment van het Nederlandse merk Arte. Arte is een topmerk binnen de keukenbranche dat staat voor duurzaamheid en kwaliteit. In onze keukenshowroom vind je nog veel meer keukenbladen van dit fantastische merk. Het is dus zeker de moeite waard om even langs te komen. Maak vooraf een afspraak en een van onze keukenspecialisten helpt je graag om jouw nieuwe keuken met graniet keukenblad samen te stellen.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens