Home/Keukenbladen/Keramiek keukenblad

Keramiek keukenblad: een luxe uitstraling & oersterk

Met keukenbladen van keramiek haal je een ontzettend fijn en mooi product in huis! Keramiek is niet alleen onderhoudsvrij en oersterk, een keuken met een keramiek keukenblad heeft ook een luxe en strakke uitstraling. Want een keukenblad moet niet alleen praktisch zijn, het oog wil ook wat! Bij een keramiek aanrechtblad hoef je op beide gebieden geen concessies te doen. Keramiek wordt industrieel gemaakt van grotendeels natuurlijke grondstoffen. Dit heeft vele voordelen. Zo wordt een keramisch keukenblad bijvoorbeeld gemaakt in vele kleuren en designs. Een ander groot voordeel is dat keramiek in verschillende maten verkrijgbaar is. Wordt jouw nieuwe keuken wat groter dan de standaard? Dan zul je met een keramiek keukenblad geen extra naden en kleurverschillen zien. Kortom: keramiek is echt een aanrader!

Wat is een keramiek keukenblad precies?

Keramiek is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een graniet keukenblad, geen natuursteen. Een keukenblad van keramiek is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De grondstoffen zijn industrieel verwerkt tot een mooi, stevig en sterk keukenblad. En begrijp ons niet verkeerd: natuursteen is prachtig, maar heeft ook tijd en aandacht nodig op het gebied van gebruik en onderhoud. Bij een keramisch keukenblad is dat anders. Keukens met een keramiek keukenblad zijn vrij nieuw binnen de keukenbranche, maar winnen aan populariteit. En dat is niet voor niks. De basis van een keramiek aanrechtblad bestaat uit klei, porselein, kleurstoffen en een aantal keramische bindmiddelen. Het materiaal wordt vervolgens door verhitting en druk gevormd. Dit resulteert in een sterk materiaal dat maar weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal dus voor je nieuwe keuken!

De voordelen van een keramiek aanrechtblad op een rij

Dat een keramiek keukenblad super sterk en onderhoudsvriendelijk is, weten we al. Maar wat betekent dit voor jouw nieuwe keuken, of beter gezegd: voor jouw leven in je keuken? We noemen de voordelen:

  • Hittebestendig – je kunt zonder problemen een hete pan op een keramisch keukenblad neerzetten. Het materiaal verblikt of verbloost niet!
  • Krasbestendig – Iets verschuiven of snijden? Dan zal keramiek niet snel beschadigen. Gebruik wel altijd een snijplank, je messen zijn anders snel bot.
  • Onderhoudsvriendelijk – Een doekje eroverheen en klaar! Voor keramiek hoef je geen dure schoonmaakmiddel aan te schaffen.
  • Hygiënisch – Een spoelbak kan naadloos geïntegreerd worden en vloeistoffen/bacteriën krijgen geen kans om in het materiaal te trekken.

Maar we moeten ook eerlijk zijn: een keramiek aanrechtblad kan ook nadelen hebben. De randen en hoeken van het keukenblad kunnen kwetsbaar zijn. Stoot je met een bord, schaal of pan? Dan kan het materiaal beschadigen, wat bijvoorbeeld bij een Dekton keukenblad niet het geval is. Daarnaast ligt een keramiek keukenblad in het hogere prijssegment. Maar wij kunnen je verzekeren, bij Furnea Keukens krijg je waar voor je geld!

Keramiek keukenblad kopen bij Furnea Keukens

Onze collectie keukenbladen komt van het Nederlandse merk Arte. De liefde voor mooie materialen en oog voor kwaliteit van dit merk, zie en voel je terug in producten. Daarom zijn wij ontzettend trots op Furnea Keukens & Arte samenwerking. Ben je nieuwsgierig geworden naar een keramisch keukenblad? Staat je keuze voor een keramiek aanrechtblad vast, maar wil je de kleuren in het echt bekijken? Of wil je keramiek vergelijken met andere materialen keukenbladen? Dan nodigen wij je van harte uit om langs te komen in onze keukenshowroom in Schiedam. De foto’s op deze pagina geven je alvast een sfeerimpressie van onze collectie. Maar let op: de kleuren op de foto’s zijn slechts ter indicatie. De werkelijke kleur kan altijd iets afwijken. Kom daarom altijd langs om je nieuwe keuken met keramisch keukenblad uit te zoeken in onze keukenshowroom. Voor een keramiek aanrechtblad ben je bij Furnea Keukens zeker aan het juiste adres!

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens