Home/Keukenbladen/Kunststof keukenblad

Kunststof keukenblad: praktisch & veelzijdig

Keukenbladen van kunststof zijn mooi, betaalbaar en verkrijgbaar in heel veel kleuren, looks en maten. Een perfecte match voor elke nieuwe keuken! Daarnaast is een kunststof keukenblad lekker praktisch, je hebt er namelijk niet veel omkijken naar. Het is dan ook geen verrassing dat dit type keukenblad een van de meest gekozen keukenbladen voor een nieuwe keuken is. En eigenlijk vinden wij de naam ‘kunststof’ een beetje verkeerd gekozen. Een kunststof aanrechtblad wordt namelijk gemaakt van HPL (High Pressure Laminate). Daarom noemen we dit type keukenblad ook wel een HPL keukenblad of een TopLaminaat® keukenblad. Hieronder geven we alvast een voorproefje van de kleuren uit onze collectie. Wil je het kunststof keukenblad in het echt zien? Kom dan naar onze keukenshowroom!

Wat is een kunststof aanrechtblad?

De basis van een Furnea Keukens kunststof keukenblad is gemaakt van multiplex, spaanplaat of Greengridz. Daaroverheen is een toplaag van HPL aangebracht. HPL (High Pressure Laminate) bestaat uit meerdere lagen die onder hoge druk zijn samengeperst. De lagen zijn doordrenkt met melaminehars. Dit zorgt voor een dicht, hard en vormvast aanrechtblad. Bovendien is HPL in verschillende kleuren en patronen te maken. Dit kunnen effen kleuren zijn, maar ook steen-, marmer-, hout- en betonlook. Hierdoor is een kunststof aanrechtblad een goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld een massief houten keukenblad. Een kunststof keukenblad van Greengridz is bovendien een duurzame keuze. Greengridz is watervast, FSC®-gecertificeerd, en laat een kleinere ecologische voetafdruk in vergelijk met spaanplaat of multiplex.

Kies voor gemak met een kunststof keukenblad

Wil je een goed, mooi en stevig keukenblad waar je niet veel onderhoud aan hebt? Dan is een kunststof keukenblad de juiste keuze. We zetten de voordelen van dit type blad voor je op een rij:

  • Aantrekkelijke prijs – een mooi werkblad voor een betaalbare prijs. Dit type aanrechtblad is de voordeligste optie als het gaat om werkbladen. Perfect voor als je wat minder budget hebt.
  • Onderhoudsvriendelijk – even een doekje erover en klaar! Je hoeft geen speciale schoonmaakmiddelen aan te schaffen of het keukenblad jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. 
  • Waterdicht (bij multiplex en Greengridz) – vocht, en dus ook bacteriën en etensresten, kunnen niet in een kunstof werkblad trekken. Hierdoor is dit type aanrechtblad super hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken!
  • Sterk – kunststof, oftewel HPL, kan wel tegen een stootje en blijft daarom lang mooi. Pas wel op met hete pannen en scherpe voorwerpen zoals messen. Gebruik altijd een onderzetter of een snijplank.

Het grote voordeel van een kunststof aanrechtblad is natuurlijk het onderhoudsvrije karakter en de prijs. Zeker als je dit vergelijkt met keukenbladen van natuurlijke materialen zoals een marmer keukenblad. Een kunststof keukenblad is bovendien verkrijgbaar in heel veel decors waardoor je toch voor een steen-, hout-, marmer- of betonlook kunt kiezen, maar goedkoper uit bent en minder onderhoud hebt.

Kunststof keukenblad kopen bij Furnea Keukens

Of je nou kiest voor een sfeervolle landelijke keuken of een stoere industriële keuken, een kunststof keukenblad past altijd. De kunststof aanrechtbladen van Furnea Keukens komen van het toonaangevende familiebedrijf Dekker Zevenhuizen. De collectie bestaat uit keukenbladen in verschillende kleuren en decors. En ook qua randafwerking heb je veel keuze op het gebied van soorten, kleuren en hoogtes. Bovendien is een kunststof keukenblad van Furnea Keukens geschikt voor een opbouw- semi- en vlakinbouwspoelbak. En er is nog een voordeel: onze keukenbladen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes. Hierdoor krijg je geen naden in je keukenblad, hoe groot jouw nieuwe keuken ook wordt. Nieuwsgierig geworden? Kom jouw kunststof keukenblad uitzoeken in onze keukenshowroom!