Home/Keukenbladen/Marmer keukenblad

Marmer keukenblad: de hippe klassieker

Je kunt er niet meer omheen: keukenbladen van marmer. En niet alleen voor de keuken is marmer een populair materiaal, ook in de woonkamer en badkamer zien we steeds vaker tegels, meubels en accessoires van marmer terugkomen. Ben jij ook zo verliefd op marmer? Denk dan eens aan een nieuwe keuken met een marmer keukenblad. Een marmer aanrechtblad heeft een luxueuze en exclusieve uitstraling. Het materiaal is dan ook heel goed te combineren met kleuren zoals zwart, goud en zilver. Op en top chique dus! Marmer is daarnaast ook een natuurproduct. Dit betekent dat geen enkel aanrechtblad hetzelfde is. Een marmer aanrechtblad valt wel in de hogere prijsklasse en heeft specifiek onderhoud nodig. Een mooi alternatief is een marmerlook keukenblad. Deze keukenbladen zijn bijna niet van echt te onderscheiden, een stuk goedkoper en gemakkelijker in onderhoud.

Marmer Keukenblad | Furnea Keukens

Waar wordt een marmer aanrechtblad van gemaakt?

Echt marmer is een natuursteen. Er zijn verschillende soorten en kleuren marmer. De bekendste zijn natuurlijk het witte en het zwarte marmer. Een marmer keukenblad herken je aan de aderen en de kristalachtige structuur. Marmer is een gemetamorfoseerd kalksteen. Dit betekent dat het kalksteen door extreme temperatuurverschillen en druk (bijvoorbeeld doordat er bergen gevormd worden) wordt omgevormd tot marmer. Een volledig natuurlijk proces dus dat duizenden jaren kan duren. Marmer wordt gewonnen in speciale marmergroeve. De grootste groeve zijn in Italië, maar een marmer keukenblad kan van over heel de wereld komen. Naast het echt marmer keukenblad heb je ook het marmerlook keukenblad. Deze keukenbladen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals een Dekton keukenblad of een kunststof keukenblad. En ieder materiaal heeft natuurlijk andere eigenschappen en prijsklasse.

Wat zijn de voordelen van een marmer keukenblad?

Veel mensen worden op slag verliefd op een marmer keukenblad. De luxueuze uitstraling, het rustige patroon en de exclusiviteit maken marmer voor de keuken heel populair. Maar een marmer aanrechtblad heeft ook praktische voordelen:

  • Hittebestendig – een keukenblad van marmer kan goed tegen hitte. Marmer wordt immers ook door hoge temperaturen gevormd. Zet echter geen gloeihete pannen op het blad, gebruik altijd een onderzetter.
  • Slijtvast – marmer is een harde steensoort waardoor slijtage en krassen niet snel zullen voorkomen. Gebruik echter geen scherpe voorwerpen zoals messen op je blad.
  • Lange levensduur – met het juiste onderhoud kan een keukenblad van marmer levenslang meegaan.
  • Uniek – geen enkel keukenblad van dit materiaal in hetzelfde! Omdat marmer door de natuur wordt gevormd, heeft ieder blad eigen, bijzondere kenmerken.

Als je een marmer aanrechtblad koopt, dan moet je wel rekening houden met aantal dingen. Marmer is licht poreus waardoor water en vloeistoffen in het materiaal kunnen trekken. Bij een geïmpregneerd marmer keukenblad is dit al iets minder, maar je kunt het bijna niet voorkomen. Dit heb je bijvoorbeeld niet bij een kunststof keukenblad met marmerlook. Pas ook op met agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik een zachte doek of spons om je marmer keukenblad te onderhouden. En tot slot: ga niet om je keukenblad van marmer zitten of staan. Als je goed met je aanrechtblad omgaat, dan kun je er echt jarenlang plezier van hebben!

Marmer keukenblad kopen bij Furnea Keukens

Is een nieuwe keuken met een marmer keukenblad helemaal jouw ding? Kom naar de Furnea Keukens showroom in Schiedam om jouw marmer aanrechtblad uit te zoeken. Echt marmer of marmerlook, het maakt niet uit welke keuze je maakt. Bij ons in de showroom kun je verschillende kleurstalen van het merk Arte bekijken en vergelijken. Weet je dus nog niet zeker of je een echt marmer keukenblad of een marmerlook keukenblad wilt? Of ben je nog niet helemaal zeker over de kleur? Dan is een bezoekje aan onze keukenshowroom in Schiedam zeker de moeite waard! En natuurlijk kun je bij ons je nieuwe keuken helemaal samenstellen, van de kastjes en lades tot de inbouwapparatuur. En wist je dat we ook een toffe tafel en stoelen studio hebben? Hier kun je jouw eettafel en stoelen zelf samenstellen. Voor een compleet nieuwe keuken met marmer keukenblad ben je bij Furnea Keukens dus aan het juiste adres!

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens