Home/Keukenbladen/Massief hout keukenbladen

Een omschrijving van massief houten keukenbladen

Met massief houten keukenbladen voor je nieuwe keuken haal een een puur natuurlijk product in huis. En omdat hout ook nog eens gaat werken bij verschillen in temperatuur en vochtigheid, is het juiste onderhoud van belang. Voor de dagelijkse reiniging kun je prima een vochtige doek of een sopje gebruiken. Veeg vlekken direct weg om te voorkomen dat het in het hout trekt. Voorkom wel dat het blad te vochtig wordt en er veel water op het blad blijft liggen.

Gebruik geen geconcentreerde of schurende middelen en behandel het blad nooit met staalwol. Pas op met metalen zoals blik. Voor het periodieke onderhoud kun je het blad zo nu en dan behandelen met verzorgingsolie. De olie hydrateert en beschermt het hout en benadrukt de natuurlijke houtstructuur. Behandel je blad altijd voor het eerste gebruik met deze olie, maar herhaal dit zeker 4x per jaar. Merk je dat water sneller het blad in trekt, dan is het weer tijd het blad te behandelen met olie.

Zet nooit hete pannen en schalen rechtstreeks zonder onderzetter op het blad. Ook voor hakken en snijden van ingrediënten is het belangrijk om hiervoor een snijplank te gebruiken.

Kleuren massief houten keukenbladen

Misschien verwacht je het niet direct, maar ook een massief houten blad is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleuren die je kiest zijn wel alleen houttinten, maar dat is juist de charme van een massief hout keukenblad. maak een keuze uit kleuren zoals blank beuken, white wash, Europees noten, black oak en Europees kersen.

Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 3 088 088