Home/Keukenbladen/Massief houten keukenblad

Massief houten keukenblad: natuurlijke sfeer in je keuken

Als er een materiaal is dat echt sfeer ademt, dan is het wel massief hout. Een massief houten keukenblad geeft je keuken een warme en natuurlijke uitstraling. En er zijn nog meer voordelen: massief hout is tijdloos, veelzijdig en blijft, met het juiste onderhoud, jarenlang mooi! Een massief houten keukenblad zien we veel terug in de landelijke en klassieke keukens. Maar we zouden dit prachtige materiaal tekort doen als we het daarbij houden. Want deze keukenbladen zijn ook een prachtige toevoeging voor de moderne design keukens! Er zijn verschillende houtsoorten. En iedere houtsoort heeft z’n eigen specifieke kenmerken als het gaat om kleur en houtstructuur. Ben nieuwsgierig geworden? Of wil je jouw nieuwe keuken met een massief houten keukenblad samenstellen? Dan nodigen wij je graag uit om een keertje langs te komen in onze keukenshowroom!

Hoe komt een massief houten werkblad tot stand?

Massief hout is een natuurproduct wat ‘leeft’. Dit betekent dat ieder stuk hout uniek is, maar ook dat het materiaal gevoelig is voor vocht en temperatuurverschillen. Hout kan hierdoor gaan ‘werken’. Daarom is een massief houten werkblad van Furnea Keukens opgebouwd uit massief houten lamellen. Alle lamellen worden stuk voor stuk gecontroleerd op kleur, knoesten en schade. Alleen goedgekeurde lamellen worden gebruikt waardoor wij een goede kwaliteit garanderen. Om het massief houten aanrechtblad te maken worden de lamellen door middel van vingerlas verbonden, onder hoge druk geperst en watervast verlijmd. Ter afwerking wordt het massief houten keukenblad vervolgens behandeld met olie. Desalniettemin blijft een massief houten keukenblad een product dat de nodige onderhoud vergt. Wil je dit niet? Dan zijn er ook heel mooie houtlook alternatieven zoals een kunststof keukenblad.

Wat zijn de voordelen van massief hout?

Een massief houten keukenblad is natuurlijk prachtig! Daar zijn we het allemaal over eens. De warmte, de sfeer, de uitstraling… een massief houten werkblad geeft je keuken echt een sfeervolle uitstraling. We zetten de voordelen van dit materiaal voor je op een rij:

  • Uniek – hout is een levendig en uniek materiaal. De uitstraling van massief hout is door geen enkel ander materiaal te evenaren. 
  • Makkelijk te combineren – hout past altijd en overal. Van modern tot landelijk… een massief houten aanrechtblad past zich altijd aan.
  • Tijdloos – hout is altijd ‘in’. Het maakt niet uit welke woontrends er zijn, hout komt altijd terug. Een houten blad is dus zeker een investering waar je lang plezier van hebt.
  • Gemakkelijk te bewerken – hout is gemakkelijker te bewerken dan bijvoorbeeld bladen van (deels) natuurlijke materialen zoals een composiet keukenblad. Wil je een robuuste of juist een ronde rand? Dan is dat met massief hout mogelijk!

Keukenbladen van massief hout hebben echter wel een groot nadeel: ze zijn gevoelig voor vocht, temperatuurverschillen en krassen. Gebruik daarom altijd onderzetters en snijplanken. Heb je per ongeluk iets gemorst? Haal dit dan zo snel mogelijk weg om te voorkomen dat het in het hout trekt. Daarnaast moet je een massief houten keukenblad een paar keer per jaar geheel behandelen met olie. Lichte krassen en slijtageplekken kunnen licht worden opgeschuurd. Zo is je massief houten aanrechtblad zo weer als nieuw!

Massief houten keukenblad kopen bij Furnea Keukens

Ben je gevallen voor de charme van een massief houten werkblad? Dan nodigen wij je uit om langs te komen in onze keukenwinkel in Schiedam. Natuurlijke materialen zoals massief hout moet je namelijk in het echt zien, voelen en ervaren. Ook hebben wij verschillende soorten houten bladen. Daarom staan er in onze keukenshowroom kasten met voorbeelden. De keukenbladen komen uit de fabrieken van het mooie merk Dekker Zevenhuizen, een internationaal merk met veel kennis en ervaring. Maar ook een merk waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen echt in het DNA zit. En daar staan wij als Furnea Keukens volledig achter! Wil je dus een nieuwe keuken met een mooie massief houten keukenblad? Dan moet je bij Furnea Keukens zijn. Met onze geavanceerde 3D-software laten we jouw droomkeuken tot leven komen. En natuurlijk regelen wij alles: van inmeten tot de montages van jouw keuken met massief houten keukenblad.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens