Home/Keukenbladen/Silestone

Silestone composiet bladen van Arte

Een keuken is niet compleet zonder een schitterend keukenblad. Daarom bieden wij enkel keukenbladen van de beste kwaliteit, exact wat je van een CBW erkende keukenshowroom als Furnea Keukens mag verwachten. Een pracht merk voor keukenbladen zoals Arte mag dan ook zeker niet aan ons aanbod van complete keukens ontbreken. Ben je nu benieuwd welke bladen je van Arte kopen kunt? Kom dan langs in de keukenshowroom voor inspiratie en een persoonlijk advies.

Een omschrijving van Silestone composiet

Silestone is een schitterend blad dat gemaakt is van composiet dat tot 90% uit kwarts bestaat. Er wordt een mix van kwarts, hars en kleurstoffen gemaakt en aan die mix worden vaak nog kleine stukjes glas, spiegel, cristobalite of granietkorrels toegevoegd. Hiermee creëer je een schitterend, sprankelend effect. De natuurlijke materialen waaruit de Silestone bladen bestaan, zorgen ervoor dat de eigenschappen op kleurniveau kunnen afwijken. Dit betekent dat ieder blad uniek is.

Kleuren van Silestone composiet bladen

De bladen van Silestone by Arte zijn in enorm veel verschillende kleuren en nuances verkrijgbaar. Het zijn vooral de zwarte en grijze tinten die je hier ziet, al kun je ook kiezen uit diverse tinten wit en een enkele bruine tint. De afwerking van de bladen is divers en verschilt per kleurtint. Dit betekent dat je bijvoorbeeld bij een bepaalde kleur voor een afwerking kunt kiezen, die je bij een andere kleur wellicht niet kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de Suede uitvoering bij kleuren zoals Cemento, Unsui en Negro Tebas. Andere kleuren hebben weer hun eigen unieke kenmerken, zoals de schittering in de Stellar Negro en de prachtige aderen in de Eternal Marquina.

Stijlen

Stoer, modern, landelijk, betonlook… Je kunt het opnoemen en de Silestone composiet bladen passen bij de keukenstijl. Vooral de matte bladen in grijs en zwart doen het enorm goed bij de industriële, landelijke en betonlook keuken. De Stellar Negro en de marmerlook bladen zijn de moderne keuken ten voeten uit. Maar, het belangrijkste is dat jij het blad perfect voor jouw keuken vindt. Kunnen we je helpen of wil je inspiratie opdoen, voel je dan van harte welkom in de keukenshowroom.

Onderhoud van de Silestone bladen

Silestone composiet heeft een oppervlak dat niet poreus is. Hierdoor heeft het een bijzonder hoge vlekbestendigheid, omdat vlekken als koffie, wijn, citroensap, olijfolie en azijn niet in het blad trekken. Om de kwaliteit van het blad te waarborgen, is het enorm belangrijk het Silestone composiet blad op de juiste manier te onderhouden. Gebruik dan ook vooral geen bijtende, agressieve en chemische stoffen om het blad te reinigen. Voor kalkvlekken gebruik je azijn. Heb je een mat blad, dan zal je sneller vet, water en vingerafdrukken zien. Deze kun je snel verwijderen met een stukje keukenpapier met daarop wat glasreiniger gespoten. Voor het dagelijks onderhoud en de grondige reiniging, gebruik je een lauwwarm sopje gemaakt van het speciale ArteCream van Arte. Het is hierbij altijd heel belangrijk dat er grondig met schoon water wordt afgespoeld. Vervolgens droog je het geheel na met een droge en pluisvrije doek. Voordat je het Silestone blad überhaupt gaat gebruiken, reinig je het de dag na plaatsing ook grondig met een sopje van ArteCream. Ook hierbij geldt, goed naspoelen met schoon water en nadrogen met een droge doek. 

Ondanks de sterkte van dit blad, wordt afgeraden er op te gaan zitten en staan. Zet nooit hete pannen en ovenschalen direct op het aanrecht, maar gebruik altijd een onderzetter.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de prioriteiten van dit merk. Er wordt enorm veel geïnvesteerd om het productieproces zo goed mogelijk te laten verlopen met minimale belasting voor mens en milieu. Het gebruik van grondstoffen wordt zoveel mogelijk beperkt door het werken met de meest innovatieve vormen van productie. De milieubarometer wordt jaarlijks gemonitord om daarmee de CO2 Footprint zo laag mogelijk te houden. Daarnaast wordt er enorm veel aandacht besteed aan het welbevinden van de medewerkers door bijvoorbeeld te investeren in interne opleidingsprogramma’s en een vitale en gezonde levensstijl.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens