Samen ontwerpen we jouw keukenopstelling

Als we kijken naar de verschillende keukenopstellingen, dan is er heel wat te kiezen. Grofweg zijn er drie mogelijkheden: de rechte keuken, de hoekkeuken en de keuken met keukeneiland. Binnen deze opstellingen zijn er ook weer verschillende variaties mogelijk. En eigenlijk is het keukeneiland daarbij een beetje een outsider. Een keukeneiland of een kookeiland past in elke keukenopstelling. Met een keukeneiland kun je namelijk een hoekkeuken, maar ook een rechte keuken creëren.

Een rechte of een hoek keukenopstelling

Als we dieper inzoomen zien we dat er bij de rechte keuken en hoekkeuken veel variaties mogelijk zijn. Als je bijvoorbeeld een rechte keuken wilt, dan kun je kiezen uit één recht keukenblok of de parallel keuken met twee rechte keukenblokken tegenover elkaar. Bij de hoekkeuken kun je natuurlijk kiezen voor een keukenopstelling met een 90 graden hoek, maar ook voor een L-keuken, G-keuken of een U-keuken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om alle ruimte in jouw keuken maximaal te benutten!

L-keukens

De naam zegt het al: een L-keuken heeft een lange en een korte zijde. Tenminste één zijde van deze keukenopstelling staat tegen de muur aan, de andere zijde kun je zelf bepalen. Met een L-keuken benut je alle ruimte in je keuken.

Lees meer
Casa Landelijk keukenopstelling Mat Wit Hoekkeukens | Furnea Keukens
Keukeneiland Keukenopstelling S12 Zwart Artego - Furneakeukens.nl
Keukeneilanden

Keukeneiland of kookeiland, bijna iedereen droomt er wel van! En als je de ruimte hebt, dan raden wij je zeker aan deze keukenopstelling. te overwegen. Deze keukeneiland is namelijk niet alleen heel praktisch, maar ook heel sfeervol.

Lees meer
Rechte keukens

De meest gekozen keuken is toch wel de rechte keuken. Deze keukenopstelling neemt weinig ruimte in beslag en is lekker praktisch. En wie denkt dat een rechte keuken saai heeft het mis! Je kunt ‘m namelijk helemaal zelf indelen!

Lees meer
Delta Rechte Keukenopstelling | Furnea Keukens
G keukenopstelling Artego Wit S42 - Furneakeukens.nl
G-keukens

Wil je lekker veel ruimte om uitgebreid te kunnen koken en spullen op te bergen? Dan is de G-keuken ideaal! Deze keukenopstelling heeft een extra uitbouw/schiereiland. Hierdoor heb je met een G-keuken heel veel extra ruimte!

Lees meer
Parallel keukens

De parallel keuken is een efficiënte en praktische keuken. Deze keukenopstelling past in zowel een dichte als een open keukenruimte. En natuurlijk heeft een parallel keuken veel werk- en opbergruimte. Een droom die uitkomt!

Lees meer
Pure Lava Zwart Parallel keukenopstelling | Furnea Keukens
Casa Landelijk Hoek keukenopstelling | Furnea Keukens
Hoekkeukens

De hoekkeuken is één van de meest populaire keuken indelingen. Met keukenopstelling in een hoek kun je namelijk heel veel kanten op. Daarnaast benut je met een hoekkeuken alle ruimte en heb je aan opbergruimte geen gebrek!

Lees meer
U-keukens

De u-keuken spreekt natuurlijk tot je verbeelding: deze keukenopstelling heeft de vorm van U. Vaak zijn twee zijdes van een u-keuken tegen een muur aan geplaatst. De derde zijde van de keuken gebruikt je als kookeiland en/of bar.

Lees meer
U keukenopstelling Artego S78 - Furneakeukens.nl
Creëer je eigen keukenopstelling Showroom bezoek | Furnea Keukens
Op maat keukens

Maatwerk keukens zijn perfect wanneer je een keuken in ieder detail op je smaak en wensen wil aanpassen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de standaard keukens net niet de kleur hebben die jij wil. Of je wil een ander handgreep.

Lees meer

De ideale keukenopstelling

De keukenopstelling: laten we je gelijk maar even uit de droom helpen, de ideale keukenopstelling voor jouw nieuwe keuken bestaat eigenlijk niet. Je bent namelijk afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis. En even realistisch gezien: die grote keuken met kookeiland zal niet bij iedereen passen. Maar dat betekent niet dat je jouw droomkeuken moet opgeven. Integendeel, bij Furnea Keukens slaagt iedereen voor zijn of haar droomkeuken met de beste keukenopstelling. Hoe we dat aanpakken? Door onze persoonlijke benadering. We kijken naar jouw ruimte, maar ook naar jouw wensen, eisen en verwachtingen. Daarna gaan we samen de keukenopstelling, de keukenstijlen en keuken kleuren van je nieuwe keuken vormgeven. Een keukenopstelling die alle ruimte in je kookvertrek benut, genoeg opbergruimte biedt en jouw keuken omtovert tot een waar kookpaleis. Maak dus snel een showroom afspraak en start met het samenstellen van jouw nieuwe keuken!

Keuken rechte opstelling

De rechte keukenopstelling is een van de bekendste en meest gebruikte opstellingen voor keukens. Dat heeft meerdere redenen. De rechte keuken past namelijk altijd, ook als jouw kookvertrek wat kleiner is. Een keuken met deze opstelling neemt dus weinig ruimte in beslag. En daardoor is hij juist ook heel geschikt voor als je een grotere ruimte hebt, maar je niet veel ruimte wilt opofferen voor je keukenblok. Zoals de naam al zegt heeft de rechte keuken een langwerpig keukenblok met langwerpige keukenbladen. Je kunt kiezen voor één keukenblok of, mits je natuurlijk de ruimte hebt, twee keukenblokken tegenover elkaar. Dit noemen we een parallel keuken. Een keuken met een rechte keukenopstelling is verkrijgbaar in vele keukenstijlen van design keuken tot landelijke keuken. Echt, de mogelijkheden met een rechte keukenopstelling zijn eindeloos! Er is dus geen reden om te wachten met het samenstellen van jouw droomkeuken met rechte opstelling. 

Keuken hoek opstelling

Een andere populaire opstelling voor keukens is de keuken hoek opstelling. Deze keukenopstelling wordt vaak gekozen om twee muren in het kookvertrek te kunnen benutten. Maar er zijn natuurlijk vele opstellingen mogelijk. Zo kun je er ook voor kiezen om de hoekkeuken maar aan één kant tegen een muur aan te plaatsen. Hierdoor fungeert de andere kant van je keuken als een soort bar of kookeiland. Je kunt dit deel van de keuken ook gebruiken voor keukenapparatuur zoals je kookplaat en afzuigkap of je keukenkraan en spoelbak. Onder de hoekkeukens vallen verschillende opstellingen. Denk aan de 90 graden hoekkeuken, maar ook de G-, L-, en U-keuken. Vaak is de vorm van de keuken hoek opstelling afhankelijk van de ruimte. Je kijkt hierbij niet alleen naar de lengte van de muren, maar ook naar de plek van de deuren en raamkozijnen. 

Kom jouw keukenopstelling samenstellen bij Furnea Keukens

Een keukenopstelling is afhankelijk van twee factoren: jouw interieur smaak en de beschikbare ruimte. Natuurlijk willen we allemaal zo veel mogelijk werk- en opbergruimte creëren. En met de juiste keukenopstelling kan dat! In onze keukenshowroom gaan we hier graag samen mee aan de slag. En, indien gewenst, komen wij vooraf ook bij je langs om je nieuwe keuken in te meten. Zo weet je zeker dat je nieuwe keuken past en je de meeste geschikte keukenopstelling kiest. Neem vooraf contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of direct een afspraak te maken. Tijdens je afspraak in onze keukenshowroom maken we met onze geavanceerde tekenapparatuur een 3D-tekening van je nieuwe keuken. Dit helpt om een goed beeld te krijgen van de uitstraling en de keukenopstelling.