Keukeneiland: ruimte & gezelligheid

Met een keukeneiland is jouw nieuwe keuken meer dan alleen kookvertrek! Een keuken met eiland is gezellig en nodigt uit om de kok gezelschap te houden of om met je vrienden gezellig een drankje te doen. Keukenopstellingen met een keukeneiland zijn dan ook niet voor niks de grote droom van veel mensen. Maar let wel op: voor een eiland keuken moet je veel ruimte hebben.

Een eiland keuken kent veel variaties. De populairste zijn de eilanden met een wasbak en/of een kookplaat. Maar het is zeker niet verplicht op ‘iets’ met je eiland te doen. Het is ook mooi om het simpel te houden door alleen een keukenblad op het eiland te plaatsen. Zet er een paar mooie barkrukken omheen, en je nieuwe keuken is klaar!

De indeling van je keukeneiland

Een keuken met een keukeneiland vergt de nodige voorbereiding. Je moet goed nadenken over de afmeting en de indeling. Houdt er rekening mee dat je genoeg ruimte overhoudt om aan alle kanten langs je keukeneiland te kunnen lopen. En wil je aan één kant een aantal barstoelen neerzetten? Dan moet je rekening houden met extra ruimte. Denk ook na over de afstand tussen je vaste keukenblok en het keukeneiland van je parallel keuken. Het advies is om 90 tot maximaal 120 cm. aan te houden. En ook de indeling van de driehoek (koelkast, kookplaat en spoelbak) is belangrijk. Dit moet niet te ver uit elkaar zitten, aangezien je de apparatuur tijdens het koken veel gebruikt. En hoe diep mag jouw keukeneiland zijn? Wil je aan beide kanten kastjes of aan één kant? Er zijn dus heel wat mogelijkheden en keuze als het om je keukeneiland gaat.

Van keukeneiland naar kookeiland of spoeleiland

Het populairste keukeneiland is toch wel het kookeiland. Vaak worden deze termen zelfs door elkaar heen gebruikt. Een kookeiland is, zoals de naam al zegt, een keukeneiland met een kookplaat. De afzuigkap hang je boven het keukeneiland of verwerk je in het keukenblad. Een andere variant is het spoeleiland. Dit is een keukeneiland met een geïntegreerde kraan en spoelbak. De kookplaat bevindt zich dan bijvoorbeeld in het vaste keukenblok. Een natuurlijk kun ook combineren: een keukeneiland met een kookplaat, spoelbak en kraan! Een keuken met eiland is dus op verschillende manieren in te delen. En ook je keukenapparatuur kun je verschillende plekken geven. Hierdoor is een keuken met eiland één van de meest flexibele keukenopstellingen. Vanwege het open karakter is een keukeneiland ook al heel snel het centrale punt in je huis. Dus pas op: want voor je het weet wil je niet eens meer in je woonkamer zitten!

Keukeneiland kopen bij Furnea Keukens

Kies je voor een nieuwe keuken met een keukeneiland? Tof! Laten we samen aan de slag gaan. Eerst moet je natuurlijk de maten van de ruimte opmeten. Vervolgens gaan we, aan de hand van jouw wensen en ideeën, de keuken indelen. Denk aan de plek van je keukenapparatuur, maar ook de indeling van je keukeneiland, de keukenkastjes en de keukenlades. Dit doen we door een mooie 3D tekening te maken. En natuurlijk komen de kleuren en materialen van je lade- en keukendeuren, handgrepen en het keukenblad ook aanbod. Onze keukenspecialisten adviseren je graag! En indien gewenst kunnen we ook langskomen om je keuken in te meten en te plaatsen. Start jouw keuken avontuur bij Furnea Keukens! Kom langs in onze keukenshowroom in Schiedam en dompel je onder in de wereld van Furnea Keukens. Van een design keuken tot een landelijke keuken, bij ons vind je jouw droomkeuken met keukeneiland!

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens