Home/Keukenopstellingen/Keukeneilanden

Het kloppende hart van de woning met een keukeneiland

De keuken is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met het gezinsleven en samenzijn met vrienden en familie. Daarom wordt de keuken ook wel het kloppende hart van de woning genoemd. Een kookeiland benadrukt dit nog meer. Je kookt er niet alleen, maar je kunt er met zijn allen ook heerlijk ontbijten en borrelen. En sta je dan uitgebreid te koken, dan komt de rest er lekker bij zitten. En denk je dat een kookeiland alleen voorbehouden is voor mensen met een grote keuken, dan heb je het mis. Er zijn enorm veel mogelijkheden waarbij het kookeiland bij iedere keukenstijl past.

Ben je benieuwd naar die mogelijkheden? Furnea Keukens is een full service keukenshowroom met CBW erkenning. Dat betekent dat onze keukenadviseurs je graag advies geven en de mogelijkheden met je bespreken. Bij Furnea Keukens koop je eenvoudig een complete keuken, van aanrechtbladen en spoelbakken met kranen, tot aan diverse keukenapparatuur van A-merken. En als je dan toch voor zo’n mooi kookeiland gaat, kun je direct een heel nieuwe eettafel en stoelen op maat laten maken.

Aandachtspunten bij het kopen van een keukeneiland

Een echt kookeiland staat geheel vrij waardoor je er helemaal omheen kunt lopen. Het is dan ook belangrijk bij het bepalen van de afmetingen rekening te houden met de loopruimte die je over moet laten. heb je net niet genoeg ruimte voor een kookeiland, dan zou je ook kunnen kiezen voor een schiereiland. Een schiereiland zit met een korte kant tegen de muur. Normaal gesproken is een kookeiland tussen de 2,50 en 2,70 meter breed, 1,10 meter diep en blijft er loopruimte van 1 tot 1,20 meter over. Dit zijn echter gemiddelden waarbij je ook altijd kunt kiezen voor een groter kookeiland. Let goed op wat je precies op het kookeiland in je nieuwe keuken wilt plaatsen en houd daarbij rekening met bijvoorbeeld een gas- en wateraansluiting, maar ook met stopcontacten wanneer je daar keukenmachines gebruiken wil. Een ding scheelt, voor het plaatsen van je keuken, het installeren van je keukenapparatuur en het monteren van je meubels schakel je eenvoudig onze montagedienst in. Daarbij komt dat je keuken ook nog eens geheel gratis wordt bezorgd.

Kookplaat en spoelbak

Vaak worden de kookplaat en keukenkraan en spoelbak in het kookeiland geplaatst. Het is dan ook belangrijk om een afzuigkap te kiezen die speciaal gemaakt is voor een kookeiland. Deze wordt dan ook aan het plafond gehangen. Wil je dat liever niet? Er zijn tegenwoordig ook kookplaten met een geïntegreerde afzuiging. Het is wel zo prettig om de spoelbak bij de kookplaat in de buurt te hebben en daarom vind je meestal de kookplaat en spoelbak samen op het eiland. Let er wel op dat je werkruimte naast je kookplaat overhoudt, dit is wel zou handig voor het bereiden van je maaltijden. Natuurlijk kun je je kookeiland ook gebruiken als bar waar je aan zit te eten. Op de keukenapparatuur krijg je bij Furnea Keukens, afhankelijk van het gekozen merk, 2 tot 5 jaar garantie. Op de keuken zelf en meubels krijg je standaard 10 jaar garantie.

Een keukeneiland voor iedere keukenstijl

Een kookeiland past bij iedere keukenstijl. Het eiland is ook geheel te personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor een keukenblad van beton of graniet bij een landelijke keuken. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van de mooiste handgrepen. Ga je voor de moderne keukenstijl, dan zal je kookeiland ook strak vormgegeven zijn. Vaak is er sprake van greeploze deurtjes in mat of hoogglans zwart of wit. Laat je keukenapparatuur mooi wegvallen in de keuken. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die je met een kookeiland hebt. De stijl van het keukeneiland is geheel aan te passen op jouw favoriete keukenstijl. Een ding is zeker, kookplezier is gegarandeerd. Ben je nu benieuwd hoe de door jou gekozen keukenstijl eruit komt te zien? Onze keukenadviseurs maken graag een 3d ontwerp voor je.

Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 3 088 088