De praktische L-keuken

De L-keuken, ook wel bekend als hoekkeuken, is een populaire keukenopstelling. En dat is niet voor niets. De L-keuken heeft een open vorm wat gezelligheid biedt, maar ook veel opbergruimte heeft en indien gewenst ruimte heeft voor een bar. Het is een keukenopstelling die je in veel gezinnen tegenkomt en past bij mensen die graag samenzijn met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje.

Ben je benieuwd wat de L-keuken allemaal voor mogelijkheden biedt? Kom dan langs in de CBW erkende keukenshowroom van Furnea. Onze keukenadviseurs bespreken graag de mogelijkheden met je en maken een 3d ontwerp van jouw wensen. Ben je toch in de showroom, kijk dan ook zeker meteen voor een maatwerk eettafel en stoelen.

De kenmerken van de L-keuken

De L-keuken is bijzonder efficiënt. In ieder geval een deel van de nieuwe keuken wordt tegen een wand geplaatst. Ook de andere zijde kan tegen een wand worden geplaatst, maar kan ook geheel vrij staan. Dat vrijstaande deel biedt direct de mogelijkheid voor het vormen van een bar. Bij de L-keuken is het eenvoudig om extra opbergruimte te creëren door ook bovenkasten te plaatsen. De L-keuken past daarbij in iedere keukenstijl, of dit nu landelijk of modern is. Vergelijk je de L-keuken met andere keukenopstellingen, dan is dit wel de meest eenvoudig te plaatsen keukens.

Tips voor een L-keuken

Je hebt veel ruimte bij een L-keuken en het is dan ook belangrijk om die ruimte goed te benutten. Het is prima om een grote kookplaat en spoelbak te kiezen, maar zorg er wel voor dat je veel werkruimte tussen beide overhoudt voor het bereiden van je eten. Denk niet alleen aan ruimte voor het smeren van een boterham, maar vooral ook aan ruimte voor het snijden van groenten. Daarnaast is het het beste om je koelkast aan een van de uiteinden van de L-keuken te plaatsen. Bij Furnea Keukens vind je een uitgebreid aanbod van spoelbakken, kranen en keukenapparatuur van topmerken. Wil je extra opbergruimte, kies dan voor een carrousel. De carrousel wordt in de hoek van de keuken geplaatst en je benut er veel ruimte mee die anders verloren zou gaan. Bij Furnea Keukens krijg je standaard 10 jaar garantie op keukens en meubels en 2 tot 5 jaar garantie op keukenapparatuur, afhankelijk van het merk.

De open uitstraling

Sta je graag in de keuken om te koken voor je gasten waarvoor de deur altijd openstaat? De L-keuken is een heel open keuken en de oplossing wanneer je niet direct veel ruimte hebt voor bijvoorbeeld een U keuken of een kookeiland. Je verbindt de keuken en de woonkamer heel eenvoudig met elkaar. En doordat de L-keuken zoveel opbergruimte biedt, kun je altijd al je keukengerei opbergen. Hierdoor oogt het altijd netjes. Wil je een nog meer ruimtelijk effect creëren? Kies dan voor zwevende kastjes. Doordat de vloer vrij blijft, lijkt de keuken nog beter te integreren in de ruimte. En, het is enorm handig om eronder te stofzuigen.

Iedere kleur en stijl

De L-keuken is veelzijdig en past bij iedere stijl. Voor welke stijl ga jij? Kies bijvoorbeeld voor een witte, grijze of zwarte L-keuken. Daarbij blijven vooral de matte, hoogglans en betonlook keuken onverminderd populair. Kies je voor gefreesde deurtjes, dan denk je meer in de landelijke richting. We hebben een ruim aanbod van de mooiste greepjes voor iedere keukenstijl. Wil je inspiratie voor de keukenbladen die we je bieden? Onze keukenadviseurs helpen je graag. We kunnen je eenvoudig alle mogelijkheden laten zien. Wil je liever modern, dan passen daar de greeploze deurtjes weer heel goed bij. De keuze is aan jou! Je nieuwe keuken wordt geheel gratis bezorgd en voor de montage schakel je eenvoudig de montagedienst van onze full service keukenshowroom in.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens