Home/Keukenopstellingen/Parallel keuken

Parallel keuken: alle ruimte die je nodig hebt!

Een parallel keuken is misschien wel de meest praktische keukenopstelling. Het grote voordeel? De ruimte! Zowel qua kastruimte als qua keukenblad. Deze keukenopstelling bestaat altijd uit twee rechte keukens die tegenover elkaar staan. Keukenopstellingen die parallel lopen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit twee keukenblokken, een keukenblok met een keukeneiland of een keukenblok met een kastenwand.

Voor een parallel keuken moet je kookvertrek wel wat breder zijn. Je moet immers ruimte overhouden om te kunnen lopen en om kastjes te kunnen openen. Verder ben je helemaal vrij wat betreft de indeling. En hoewel een nieuwe keuken met parallel opstelling vrij simpel en strak is, kun je er toch je persoonlijkheid in kwijt. We laten het je graag zien in onze Furnea Keukens showroom in Schiedam!

Trend: een parallel keuken met kastenwand

De functie van de keuken verschuift! Waar we vroeger de keuken alleen gebruikte om te koken, is de keuken nu veel meer een leefruimte geworden. Sommige mensen zitten zelfs vaker in de keuken dan in de woonkamer! Een gevolg van deze verschuiving is, dat keukens ook veranderen qua opstelling. Ze worden gezelliger en huiselijker. Een voorbeeld daarvan is de parallel keuken met kastenwand. Zoals de naam al zegt heeft deze keukenopstelling een hoge kastenwand. Deze kastenwand wordt vaak gebruikt voor inbouw keukenapparatuur zoals een oven en koffiemachine. De andere kant van de keuken bestaat dan uit een keukenblad met een kraan, spoelbak en kookplaat. Dit kan in de vorm van keukeneiland die midden in de ruimte staat zijn, of in de vorm van een rechte keuken met bovenkastjes tegen een muur. Een keuken met kastenwand heeft dus heel veel mogelijkheden!

Waar moet je bij een parallel keuken rekening mee houden?

Het belangrijkste is dat je genoeg ruimte hebt voor een keuken met parallel opstelling. Hoewel deze opstelling geschikt is voor smallere ruimtes, moet je er wel voor zorgen dat je genoeg ruimte overhoudt tussen de twee keukenblokken. Het advies is om hiervoor minimaal 2 meter vrij te houden. Zo kun je de deur van je vaatwasser en je keukenkastjes nog gemakkelijk openen. Denk ook goed na over waar je echt behoefte aan hebt. Wil je veel kastruimte? Dan is een parallel keuken met kastenwand geschikt. Wil je juist keukenbladen voor werkruimte? Dan moet je kiezen voor twee rechte keukenblokken. Een parallel keuken met keukeneiland biedt het beste van twee werelden: opberg- en werkruimte. Eventueel kun je van het keukeneiland een bar maken waardoor familie en vrienden er gezellig bij kunnen zitten als je gaat koken, of andersom natuurlijk! Wat je ook kiest: de parallel keukenopstelling biedt veel mogelijkheden!

Parallel keuken kopen bij Furnea Keukens

Wil je graag een keuken met parallel opstelling? Kom dan naar de Furnea Keukens showroom in Schiedam! Onze keukenspecialisten geven je graag persoonlijk advies over jouw nieuwe parallel keuken. Past het in de ruimte, de indeling, de uitstraling en de materialen… we denken aan alles! En wij noemen ons niet voor niets dé fullservice keukenwinkel. Van inmeten tot plaatsen, wij kunnen het hele proces van A tot Z uit handen nemen. Zonder stress een nieuwe keuken, dat klinkt heerlijk toch? De keuken met parallel opstelling is natuurlijk in verschillende stijlen en kleuren te bestellen. Wat dacht je van een houten keuken met een parallel opstelling, of juist een grijze keuken. Het fijne is dat je bij Furnea Keukens heel veel mogelijkheden hebt om je nieuwe keuken samen te stellen. Kom dus vooral langs in onze keukenshowroom en laat je onderdompelen in de wereld van de parallel keukens!

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens