Home/Keukenopstellingen/Rechte keuken

De rechte keuken: veelzijdig en praktisch

De rechte keuken, het is een van de populairste opstellingen voor keukens. En dat is ook logisch. Want een keuken met een rechte opstelling past altijd. Vooral voor kleinere woningen is een recht model de ideale oplossing. Keukenopstellingen met een rechte vormen zijn daarnaast ook super praktisch: alle ruimte wordt zo efficiënt mogelijk benut. Bovendien hoef je maar een muur van het kookvertrek op te geven.

En wie denkt dat een nieuwe keuken met een rechte opstelling saai is, heeft het mis! Deze recht-toe-recht-aan keukens bieden juist veel mogelijkheden op het gebied van keukenstijlen en keukenindelingen. Kortom: een rechte keuken is verrassend veelzijdig en super praktisch! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar onze keukenshowroom en wij laten je graag alle mogelijkheden en trends zien.

Trend: een rechte keuken zonder bovenkastjes

Een keuken die eigenlijk niet echt op een keuken lijkt. Steeds vaker wordt een keuken gezien als het verlengstuk van onze woon- en leefruimtes, in plaats van alleen een kookvertrek. Een logisch gevolg hiervan is, dat het ontwerp en de indeling van onze keukens past bij de stijl van de rest van onze woninginrichting. Een trend die hierop aansluit is een rechte keuken zonder bovenkastjes. In plaats van bovenkastjes kies je bijvoorbeeld voor planken waar je leuke woon- of keukenaccessoires op neerzet. Of een rek waar je potten, pannen, lepels en kruiden aan hangt. Een keuken zonder bovenkastjes is wel alleen aan te raden bij grotere keukens, anders mis je heel veel opbergruimte. Je kunt je keuken met rechte opstelling ook combineren met een keukeneiland waardoor je weer meer opbergruimte creëert. En nog een leuke tip: verf de muur boven je keuken in mooie, opvallende kleur. Zo gaat je nieuwe rechte keuken echt knallen!

De juiste maat voor jouw rechte keuken

Het grote voordeel van een keuken met een rechte opstelling is: je kunt er echt alle kanten mee op wat betreft de indeling. Een keuken met een rechte opstelling is, zoals de naam al zegt: recht. Geen hoeken, geen poespas, gewoon een rechte rij met keukenkastjes langs een lege muur. Je kunt de keuken dus ook zo groot of zo klein maken zoals je zelf wilt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de ruimte die je hebt. Voor kleinere ruimte is een rechte keuken 3 meter perfect. En heb je echt een grote ruimte? Dan behoort een rechte keuken 4 meter of zelfs een rechte keuken 5 meter ook tot de opties bij Furnea Keukens. Wij adviseren altijd om alle ruimte in je kookvertrek te benutten. Die extra meter kan een groot verschil maken. Je hebt net iets meer ruimte om je eten voor te kunnen bereiden, of voor keukenapparatuur zoals je koffiemachine of je airfryer. Je ziet dat er heel veel mogelijk is als je kiest voor een rechte keuken van Furnea Keukens!

Rechte keuken kopen bij Furnea Keukens

Oké, je wilt een rechte keuken kopen… maar waar begin je? Allereerst moet je de ruimte natuurlijk opmeten. Want je kunt nooit een nieuwe keuken plaatsen die groter is dan je ruimte. Het opmeten is vrij eenvoudig. Wil je dit overigens door een expert laten doen? Dan kunnen wij dit ook voor je uit handen nemen. Maar het meest lastige onderdeel van het aankoopproces is vaak toch de keuze voor de kleuren en materialen, Of liever gezegd: de kleurcombinaties. Misschien weet je al precies hoe jouw keuken met een rechte opstelling eruit moet gaan zien. Maar weet je niet goed welke kleur bij je vloer past of wil je graag een zwarte keuken, maar ben je bang dat dit te donker wordt? Kom dan voor keukenadvies op maat naar onze keukenshowroom. Maak een afspraak en onze keukenspecialisten staan klaar om je te adviseren. We maken van jouw rechte keuken een droomkeuken, beloofd!

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens