Home/Keukenstijlen/Houten keuken

Houten keuken: warm, tijdloos en uitnodigend

Wie houdt er nu niet van hout? Het is namelijk niet alleen een duurzaam materiaal, maar ook nog eens bijzonder veelzijdig. Of je nu een ruige en robuuste uitstraling zoekt, of het meer in de warme kant wilt vinden, hout heeft het. En de houten keuken is dan ook de keukenstijl waar je je heerlijk in kunt uitleven.

Echt hout of een houtlook?

Hebben we het over echt hout voor je nieuwe keuken, dan hebben we het over massief hout, zonder spaanplaat en andere alternatieven. Deze ruige look heeft de harten van vele culinaire liefhebbers veroverd. Wil je de uitstraling van hout, maar minder onderhoud, dan is de houtlook keuken een heel goede optie. Het voordeel van houtlook is dat het geen natuurproduct is. Dit betekent dat je qua kleuren en keukenopstelling er alle kanten mee op kunt. Daarnaast is het bijzonder prettig in onderhoud. Keerzijde is dat beschadigingen vrijwel onherstelbaar zijn. Een massief houten keuken is dan weer makkelijk bij te werken wanneer er lichte beschadigingen zijn. Keerzijde is dat het moeilijker in onderhoud is en minder bestand is tegen vocht. Wil je wel de robuuste uitstraling, dan is hout de beste keuze. Een houten keuken is in iedere vorm uniek, mede door de textuur zoals de nerven. Zijn er kleine beschadigingen, dan is dit met hout vrij makkelijk bij te werken.

Verschillende soorten en kleuren houten keukens

Hout kan van verschillende bomen afkomstig zijn en ieder type hout heeft zijn eigen uitstraling, eigenschappen en keuken kleuren. Zo is eikenhout een soort dat qua kleur met een beits of lak makkelijk aan te passen is. Beukenhout is weer een heel stevig soort hout waar je niet snel beschadigingen aan hebt. Zoek je een nog ruwere houtsoort, dan moet je zonder twijfel voor steigerhout kiezen. Een keuken van steigerhout past bij diverse keukenstijlen zoals de landelijke en industriële keuken. Ook deze houtsoort is makkelijk met een beits te bewerken. Een keuken van kersenhout heeft een prachtige warme kleur en een mooie nerf.

Trentino Keuken Artego | Furnea Keukens
Feel Houten Keuken Artego | Furnea Keukens

Hout past bij verschillende keukenstijlen

Veel mensen denken bij een houten keuken in de eerste plaats aan een landelijke stijl. En ook al staat hout bekend om warmte en gezelligheid, het past bij veel meer stijlen dan alleen de landelijke keuken. Combineer strak vormgegeven houten fronten met metaal en rvs en je creëert enerzijds een moderne look en anderzijds de industriële keukenstijl. Het hangt hierbij vooral af van de materialen waarmee je de houten keuken combineert, evenals de apparatuur en keukenbladen waar je voor kiest.

Landelijke houten keuken

Ondanks dat het de meest voor de hand liggende stijl is bij een houten keuken, willen we niet aan de landelijke stijl voorbijgaan. De keuken is immers de centrale ontmoetingsplaats waar het gezin zeker eens per dag samenkomt. De landelijke keuken leent zich hier uitstekend voor. En als er iets is dat landelijk omschrijft, dan is het wel veel gebruik van hout.

Eco Keuken Artego | Furnea Keukens

Een houten keuken kopen bij Furnea Keukens

Ben jij voor de houten keuken gevallen? Dan koop je je houten keuken natuurlijk bij Furnea Keukens. Kom gerust langs in onze keukenshowroom om sfeer te proeven en inspiratie op te doen. Kies je voor een van onze keukens, dan kun je indien gewenst onze montagedienst inschakelen. Op die manier weet je dat de keuken mooi en netjes geplaatst wordt. We gebruiken de beste merken keukenapparatuur en maken je keuken compleet met bijpassende werkbladen en handgrepen, tenzij je voor een greeploze keuken kiest.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens