Home/Keukenstijlen/Industriële keuken

Industriële keuken: stoer en robuust

Een industriële inrichting is al jarenlang een enorme trend. En deze trend zie je ook weer terug in keukens en de inrichting van de keuken. De keukenstijl is stoer, robuust en laat zich kenmerken door materialen als staal, metaal, beton en hout. Door te spelen met die materialen, kleuren en keukenapparatuur kun je een unieke keuken met een industriële stijl samenstellen.

Kenmerken van de industriële keuken

Ben je al bekend met de industriële inrichting, dan zal je een keuken in deze stijl er zo uit kunnen pikken. Hoe groter de ruimte is waar je je nieuwe keuken wilt plaatsen, hoe mooier deze industriële stijl tot zijn recht komt. Deze keukenstijl staat vrijwel altijd, maar een mooie open ruimte maakt het extra mooi, denk maar eens aan die stoere lofts die je in films wel voorbij ziet komen. Een echt typische industrieel kookvertrek past geheel bij de stijl van oude verweerde fabrieksgebouwen.

Artego Feel | Furnea Keukens
Artego Keuken Grijs | Furnea Keukens

Materialen en kleuren bij de industriële stijl

Bij de industriële stijl worden vaak koude en harde keuken kleuren gebruikt, en dat klinkt minder aantrekkelijk dan het is. Het zijn in dit geval vooral de kleuren grijs, wit en zwart die de sfeer maken. Combineer die met materialen zoals roestvrij staal, beton en hout en de industriële keuken is geboren. Dit kan zijn door een betonnen werkblad, maar ook door stoere handgrepen of juist greeploze kasten. Denk ook aan losse elementen van staal of een achterwand of werkblad van geborsteld staal. Zo zijn er eindeloos veel verschillende mogelijkheden om je nieuwe keuken samen te stellen. Hang er een stel oude fabriekslampen op en het plaatje is compleet.

De keuken vormgeven

Waar bij de meeste keukens extra aandacht aan de afwerking van de ruimte en keukenopstelling wordt besteed, mag het bij een keuken met een industriële stijl wel wat rauw en stoer. Die ene muur hoeft bijvoorbeeld niet perfect gestuukt te zijn en ook hier en daar wat beton is geen enkel probleem. Zelfs de buizen van het ventilatiesysteem passen perfect bij jouw industrieel kookvertrek.

Industriele Keuken Feel Zwart | Furnea Keukens

Een industriële keuken kopen bij Furnea Keukens

Past een industriële inrichting van je keuken perfect bij jou? Voor een keuken die past bij jouw persoonlijke stijl ben je bij Furnea Keukens aan het juiste adres. Kom langs in onze keukenshowroom om sfeer te proeven, inspiratie op te doen en voor persoonlijk advies. Kies je voor een van onze keukens, dan kun je indien gewenst onze montagedienst inschakelen. Op die manier weet je dat de keuken mooi en netjes geplaatst wordt. We gebruiken de beste merken keukenapparatuur en maken je industriële keuken compleet met bijpassende keukenbladen en handgrepen.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens