Home/Keukenstijlen/Landelijke keuken

Landelijke keuken: warm, gezellig en uitnodigend

De landelijke keuken is een tijdloze keuken die nog altijd van veel populariteit geniet. En dat is niet zo gek. De keuken wordt namelijk steeds meer de centrale plaats van ons huis, daar waar we samen komen en de dag doornemen. Zo’n ruimte moet sfeervol zijn, een plaats waar je ook echt tijd wilt doorbrengen. En sfeer, dat straalt een landelijke keuken meer dan voldoende uit. De landelijke stijl is romantisch, warm, authentiek en bevat allerlei natuurlijke kleuren en materialen. Denk vooral ook groot. Een groot fornuis, een diepe wasbak en keukenbladen van steen waarbij er in de keuken ook veel hout wordt gebruikt. De keukenstijl met landelijk karakter doet ons een beetje denken aan de warmte en gezelligheid van een keuken in een boerderij.

Het landelijke karakter

Karakter stroomt er in overvloed door de spreekwoordelijke aderen van de landelijke keuken. Het zijn vooral de robuuste materialen en apparaten en de natuurlijke uitstraling door het gebruik van hout en steen die dit landelijke karakter van een nieuwe keuken onderstrepen. Warme kleuren worden veel gebruikt in de landelijke keuken. Denk bij warme keuken kleuren vooral aan tinten in het witte kleurenpalet, zoals gebroken wit, beige en creme kleurig, maar ook grijstinten passen heel goed bij een keuken in de landelijke stijl.

Landelijke L-Keukens | Furnea Keukens
Wit L-Keukens | Furnea Keukens

Materialen en afwerking

Iets dat in veel landelijke keukens terugkomt, zijn houten deurtjes met freesbewerking. Een mooie rand wordt dan in de deurtjes gefreesd. Ook composiet en graniet, bijvoorbeeld voor de werkbladen, passen perfect bij deze landelijke keukens. Een typisch landelijke keuken vraagt om veel ruimte. Denk maar eens aan een keukenopstelling met een heel groot vrijstaand fornuis met een prachtige retro oven eronder en een landelijke schouw erboven. Ruimte voor een enorme tafel voor familie en vrienden mag er niet aan ontbreken. Hang de mooiste koperen potten en pannen op, waarbij er niet op een deukje meer of minder wordt gelet. De landelijke stijl past perfect bij de keuken als kloppende hart van de woning.

Een open uitstraling

Landelijke keukens zijn vrij stabiel in hun uitstraling, al zullen er altijd kleine trends waar te nemen zijn. Denk vooral aan een combinatie tussen dichte kastjes en open kastjes die voorzien zijn van glas, of open planken zonder deurtje ervoor. Dit past heel goed bij het ruimtelijke karakter van de landelijke stijl. Robuuste apparatuur, keukenbladen en spoelbakken zijn onlosmakelijk verbonden met deze stijl

Landelijke keuken bruin | Furnea Keukens

Een landelijke keuken kopen bij Furnea Keukens

Heeft de landelijke stijl jouw hart veroverd? Dan koop je je landelijke keuken natuurlijk bij Furnea Keukens. Kom gerust langs in onze keukenshowroom om sfeer te proeven en inspiratie op te doen. Kies je voor een van onze keukens, dan kun je indien gewenst onze montagedienst inschakelen. Op die manier weet je dat de keuken mooi en netjes geplaatst wordt. We gebruiken de beste merken keukenapparatuur en maken je keuken compleet met bijpassende werkbladen en handgrepen, tenzij je voor een greeploze keuken kiest.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens