Home/Keukenstijlen/Minimalistische keuken

Minimalistische keuken: optimaal comfort

Less is more, een begrip waarbij je niet perse allerlei opsmuk hoeft te hebben om de schoonheid van iets tot zijn recht te laten komen. Dat geldt net zo goed voor de inrichting van je huis. En omdat de keuken steeds meer tot het kloppende hart, de levensader van het huis wordt, trek je die minimalistische insteek door naar de rest van het huis. Een minimalistische keuken brengt rust in huis en rust in je hoofd. Een keukenstijl met veel ruimte, geen tierlantijntjes, geen rommel en overbodige apparaten die in het oog springen. Gewoon een mooie keuken die zo mooi is dat het geen overdreven fratsen nodig heeft.

De hoofdlijnen van de minimalistische stijl

Bij een nieuwe keuken in de minimalistische stijl moet je vooral denken aan een keuken zonder gedoe. Overzichtelijk, opgeruimd, licht en een open uitstraling. Vooral kleuren en vormen die op elkaar zijn afgestemd, met veel symmetrie zijn kenmerkend voor de minimalistische stijl.

Op comfort en gebruiksgemak wordt niets ingeleverd

Denk niet dat je in een keuken met een minimalistische stijl alleen een koelkast, afzuigkap en een kookplaat hebt. In keukens in de minimalistische stijl ben je, indien gewenst, ook van alle gemakken voorzien. Alles is alleen zo goed weggewerkt, dat je er vrijwel niets meer van ziet. Alle keukenapparatuur past goed bij het ontwerpt waardoor het erin wegvalt en nauwelijks nog opvalt. De minimalistische keuken is qua keukenopstelling een ware oase van rust.

Kleuren die bij een minimalistische keuken passen

Met een minimalistische keuken wil je zoveel mogelijk rust creëren. Daarom wordt er bij deze keukenstijl zoveel mogelijk gewerkt met heel lichte kleuren, en dan met name wit. Wil je met verschillende keuken kleuren werken, dan kies je voor tinten die op het kleurenpalet zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Ze vloeien dan in elkaar over. Er wordt zoveel mogelijk met dezelfde materialen gewerkt en spoelbak en kraan passen in het geheel van de stijl van de keuken.

Artego Minimalistsche keuken Zwart - Furneakeukens.nl
Industriele Keuken Grijs | Furnea Keukens

Materialen die bij een minimalistische keuken passen

Bij deze keukenstijl wil je een samenhang en symmetrie vormen. Daarom beperk je je zoveel mogelijk in het gebruik van verschillende materialen. Ook gebruik je geen accessoires en andere decoratie zoals plankjes en voorraadpotten. Bij de minimalistische stijl zijn strakke lijnen heel belangrijk. Ook worden er meestal geen handgrepen gebruikt, waardoor je op de greeploze keuken uitkomt. Door te kiezen voor een greeploze keuken, doorbreek je de strakke lijnen en de symmetrie van de keuken niet. Voor veel keukens wordt er ook wel glas in de frontjes verwerkt. Echter, ook dit past niet bij een minimalistische keuken.

Een minimalistische keuken kopen bij Furnea Keukens

Zie jij dat wel zitten, een minimalistische keuken? Kom dan snel langs in de keukenshowroom van Furnea Keukens. We zijn een full service keukenshowroom met CBW erkenning en helpen je graag met persoonlijk advies. Stel je de keuken in de showroom samen, dan maken we ook meteen een 3d ontwerp voor je. Indien gewenst komt onze montagedienst je keuken plaatsen en gekozen inbouwapparatuur installeren. Natuurlijk wordt je keuken ook gratis bezorgd. Wist je dat je bij ons een complete keuken koopt, inclusief handgrepen, de mooiste keukenbladen, keukenapparatuur, eetkamerstoelen en -tafels van de mooiste merken? Bij Furnea Keukens krijg je 10 jaar garantie op meubels en keukens. Op de apparatuur krijg je 2 a 5 jaar garantie, afhankelijk van het merk waarvoor je kiest. Met een minimalistische keuken van Furnea Keukens kun je dus bouwen en vertrouwen op kwaliteit!

Minimalistische Modern Look Keuken | Furnea Keukens
Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens