Home/Keukenstijlen/Moderne keuken

Moderne keuken: stijlvol, strak en van alle gemakken voorzien

Een keuken moet bij je smaak passen. Het is tegenwoordig immers veel meer dan de plaats waar je haastig na een lange werkdag een maaltijd in elkaar zet. De keuken is de centrale plaats van je huis, het kloppende hart als het ware. En omdat we in een gejaagde maatschappij leven waarin we steeds minder tijd voor elkaar hebben, is de keuken de plaats waar je in ieder geval eens per dag met je gezin samen zit. Ook vrienden en familie worden van harte uitgenodigd om in de keuken plaats te nemen voor een gezelschapsspel, een borrel of een lekkere snack. En daarom is het enorm belangrijk dat de keukenstijl bij je past. Een moderne inrichting en smaak vragen dan ook om een moderne keuken die voldoet aan alle wensen en kenmerken van nu.

Wat is een moderne keuken?

De moderne keuken is qua keukenstijl vrij kenmerkend en door bijna iedereen te herkennen. Het gaat hierbij vooral om strakke lijnen, harde kleuren en greeploze deurtjes. Kleuren hoeven overigens niet perse heel sprekend te zijn. Zolang de kastjes en apparatuur strak gevormd zijn, past het bij een moderne uitstraling. Ook qua keukenopstelling zijn er geen vereisten om te voldoen aan de typering van een moderne kookvertrek. Het is puur de vormgeving van de kastjes, de materialen en de lijnen die een keuken al dan niet tot modern typeren.

Greeploze Artego keuken | Furnea Keukens
Fine Pro Keukeneiland Mat Grijs | Furnea Keukens

Eenvoudig en toch heel luxe

In de basis is de keukenopstelling van een moderne keuken heel eenvoudig. Immers: strakke lijnen, hoogglans of mat, vaak geen ingewikkelde handgrepen en geen hysterische kleuren. Toch past eenvoudige inbouwapparatuur niet bij deze stijl. Slimme foefjes, handige apparaten en mooie vormen zijn heel belangrijk wanneer je voor een volledig uitgeruste moderne keuken wilt kiezen. Denk aan slimme koelkasten en handige Quookers voor instant warm water. Naast allerlei spannende apparatuur is een keuken met een moderne stijl niet alleen dat kookeiland dat vroeger nog heel uniek was. Het is een keuken waarmee je slim omgaat met ruimte, soms zelfs zonder bovenkastjes.

De kleuren in een moderne keuken

Zwart en wit, dat zijn toch ongetwijfeld dé keuken kleuren voor een moderne keuken. En ze zijn super makkelijk te combineren met de rest van je inrichting. Dat is vooral heel handig wanneer je een open keuken hebt. De vorm van je keuken is niet zo heel interessant om aan het kenmerk van een modern kookvertrek te voldoen. Het gaat hier vooral om strakke lijnen en minimalisme.

Artego Keuken S28 Modern Witte Keuken - Furnea keukens

Een moderne keuken kopen bij Furnea Keukens

Is de moderne keuken exact wat je zoekt? Dan ben je voor jouw gepersonaliseerde keuken bij Furnea Keukens aan het juiste adres. Kom langs in onze keukenshowroom om te kijken wat de mogelijkheden zijn en inspiratie op te doen. Kies je voor een van onze keukens, dan hoef je niet de keuken zelf te plaatsen, maar kun je ook onze montagedienst inschakelen. Op die manier weet je dat de keuken mooi en netjes geplaatst wordt. We gebruiken de beste merken keukenapparatuur en maken je keuken compleet met bijpassende keukenbladen en handgrepen, tenzij je voor een greeploze moderne keuken kiest.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens