Meubelonderhoud van keukens en keukenbladen

De keuken is steeds meer het kloppende hart van de woning. Stijl en inrichting van de keuken is dan ook belangrijker dan ooit. Bij Furnea Keukens koop je de mooiste keukens in verschillende stijlen. Door de ruime keuze aan frontjes, bladen, apparatuur en opstellingen is het eenvoudig om je keuken samen te stellen, eventueel met een van onze adviseurs. Een keuken moet toch een flink aantal jaren mee en daarom is het juiste onderhoud enorm belangrijk om de mooie uitstraling en kwaliteit van de keuken te behouden. Bij Furnea Keukens staan we daar helemaal achter en daarom delen we hier enkele onderhoudstips om jarenlang optimaal van je nieuwe keuken te genieten.

Houten keukendelen reinigen

De keukendelen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, maar hebben wel de juiste behandeling nodig om er jarenlang van te kunnen genieten. Wanneer je vuil snel verwijdert, is schoonmaakmiddel meestal niet nodig en volstaat enkel een zachte doek en water. Droog na het schoonmaken de oppervlakken droog om strepen en vlekken te voorkomen. Ga je wel schoonmaakmiddelen gebruiken, gebruik dan nooit agressieve of schurende middelen, maar zeker ook geen politoer, was en oplosmiddelen. Hiermee beschadig je de keuken! Ook een stoomreiniger mag absoluut niet gebruikt worden bij het schoonmaken van de keuken. Daarom is het ook belangrijk goed te ventileren tijdens het koken om stoom te voorkomen. Om diezelfde reden wacht je minimaal 20 minuten na afloop van een programma van de vaatwasser voordat je het deurtje opent. Idem met alle andere stoom veroorzakende apparaten, zoals de kokend water kraan en de waterkoker.

Houten keukenblad onderhoud | Furneakeukens.nl
Gelakte keukenblad onderhoud | Furneakeukens.nl

Onderhoud van gelakte keukendelen

Gelakte keukendelen zijn voorzien van meerdere laklagen met als toplaag een speciale, robuuste en slijtvaste laklaag. Voor het schoonmaken gebruik je altijd een zachte schone doek, maar geen microvezeldoek. Ook hierbij zijn agressieve en schurende middelen, oplosmiddelen, politoer, glasreinigers en de stoomreiniger uit den boze. Spoel de doek continu uit, zeker wanneer er mineraalstof of metaaldeeltjes tijdens het schoonmaken worden opgenomen. Deze kunnen microscopische kleine beschadigingen aanbrengen die in het zonlicht zichtbaar zijn.

Voor het onderhoud van onze Artego Keukenmeubels kun je de servicepakket van het merk zelf mee bestellen die gebruiken. Dit kun je bij je aankoop bij Furnea Keukens mee bestellen.

De verschillende keukenbladen en hun onderhoud

Het keukenblad wordt flink belast en om de mooie uitstraling te behouden en de levensduur te verlengen, is het heel belangrijk de onderhoudsadviezen nauwkeurig op te volgen. Voor alle bladen geldt dat je nooit hete pannen rechtstreeks op het blad moet zetten. Gebruik een onderzetter om het inbranden op het blad of het aankoeken van vuil te voorkomen. Ook zitten of staan op het aanrechtblad is uit den boze. We onderscheiden de volgende aanrechtbladen en gaan nog kort dieper in op de verzorging per type:

Keukens kopen bij Furnea Keukens

Furnea Keukens biedt keukens voor iedere smaak en stijl. Wil je alles in het echt bekijken, dan nodigen wij je uit om langs te komen in de keukenshowroom. Onze keukenadviseurs helpen je graag bij vragen of het maken van een keuze.

Laat je inspireren
Laat je inspireren

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

We nodigen je van harte uit om bij ons langs te komen in de showroom van Furnea Keukens.

Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Plan een afspraak
088 – 808 28 28
Artego keukens
Bosch Logo | Furnea Keukens
Dekker logo | Furnea Keukens
Siemens witte logo | Furnea Keukens