Voordelen van een moderne keuken

Een moderne keuken is strak. Daardoor oogt een kleinere ruimte groot. Als je dus weinig ruimte beschikbaar hebt, is een moderne keuken een uitstekende optie. Maar ook voor grotere ruimtes is het een goede keuze. Dankzij het strak lijnenspel straalt het namelijk rust uit. Dat betekent dat jij nog meer geniet van je kook- en eetmomenten!

DESIGN EVERYTHING

Zo ontwerp je een schitterende moderne keuken

Ben jij ervan overtuigd dat een moderne keuken het mooist past in je woning? Dan is het handig om te weten hoe je dat aanpakt. Hieronder bespreken we alles in detail. Op die manier ontwerp je eenvoudig een mooie moderne keuken die volledig naar je wens is!

Kleurgebruik en accessoires

Bij een moderne keuken is er heel veel mogelijk op vlak van kleur. Vaak wordt er voor neutrale kleuren gekozen, zoals wit, zwart, grijs en bruin. Maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gebruikgemaakt van felle kleurtjes, zoals oranje en rood. Als je graag met kleur wilt werken, is het wel belangrijk dat je er subtiel gebruik van maakt. Gebruik daarom slechts één felle kleur. Dit kan je toepassen in de accessoires, meubels, op de muur, kortom waar je maar wilt. 

Let op: voeg niet te veel accessoires toe aan je interieur. Bij een moderne keuken is het erg belangrijk dat je het zo strak mogelijk houdt. Accessoires kunnen wel, maar less is more in dit geval. Kies dus liever voor een paar grote en opvallende decoratiestukken in plaats van kleine prulletjes.

Werkbladen

Bij Furnea is het mogelijk om je moderne keuken volledig op maat te laten maken. Je kan dus zelf de opstelling kiezen als ook het werkblad, de keukenkasten, enzovoort. Dat heeft als groot voordeel dat je eenvoudig een unieke keuken ontwerpt die perfect past bij je smaak. Wil je het zo modern mogelijk inrichten? Dan zijn er heel wat kleuren en materialen mogelijk voor het keukenblad. Marmer is bijvoorbeeld een aanrader vooral als je houdt van een luxueuze uitstraling, maar het is niet de enige optie. Ook kunststof, keramiek, dekton, massief hout en graniet kunnen perfect gebruikt worden.

Al deze materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor een naadloos geheel is het een goede optie om je keukenblad in dezelfde kleur te kiezen als je keukenkasten of in een andere tint. Wil je liever voor contrast zorgen? Dan kan je bijvoorbeeld zwart met wit, wit met grijs of andere kleuren combineren.

Keukenkastjes en handgrepen

Ook bij frontjes zijn er veel opties. Als je een gezellige moderne keuken wilt, kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Trendino, Artwood of Trendy keukendeurtjes. Deze hebben een prachtige houtlook, maar zijn toch strak gemaakt.

Hoogglans is eveneens een goede optie, net zoals kasten die afgewerkt zijn met glas. Ze zijn vooral ideaal wanneer van jou écht mag opvallen. Voor een moderne keuken worden er vaak frontjes in het grijs, zwart of wit gekozen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan de kleur kiezen die je wilt zolang dat je het maar goed combineert en niet te veel verschillende kleuren gebruikt.

Kies ook de handgrepen voor de kastjes zorgzaam uit. Bij Furnea Keukens is er alvast heel veel keuze. Zo zijn er gebogen handvatten, strak afgelijnde handvatten, knoppen en nog veel meer. Raak je er niet aan uit? Aarzel dan niet om raad te vragen aan onze interieurexperts!

Extra tips voor het creëren van een moderne keuken

Wil jij je moderne keuken helemaal compleet maken? Dan dien je niet alleen te denken aan het soort werkblad, de opstelling en de keukenfrontjes, maar ook rekening te houden met de verlichting en enkele andere zaken. We geven je enkele tips!

Bij een moderne keuken is het belangrijkste aspect de strakke vormgeving. Dat betekent dus dat je vooral gebruik dient te maken van rechte lijnen en grote vlakken. Dat doe je door voor strakke handgrepen, grote keukenkasten, een strak keukenblad en moderne ingebouwde apparatuur te kiezen.

Deze tip is iets moeilijker om toe te passen indien je weinig plaats hebt, maar het is zeker niet onmogelijk. Probeer om zoveel mogelijk plaats vrij te houden, maar zorg ervoor dat je ook voldoende plaats hebt voor al je keukenspullen. Dat doe je aan de hand van een slimme keukenopstelling

De verlichting is altijd een belangrijk aspect van je interieur. Door de juiste verlichting te kiezen, maak je een ruimte warmer en gezelliger of zorg je juist voor een koeler effect wat ook mooi past bij deze stijl. Niet alleen de lichtbron is belangrijk, maar ook de armatuur. Een goede optie is een moderne hanglamp om in het midden van de ruimte te hangen. Inbouwspots doen het ook altijd goed in een moderne keuken.

Moderne keuken in een landelijk interieur

Wil je graag een moderne keuken, maar is de rest van je interieur ontworpen in een landelijke of andere interieurstijl? Geen probleem, want je kan het perfect combineren. Je woning hoeft echt niet helemaal modern te zijn om voor een moderne keuken te kiezen. Het kan in dat geval zelfs zorgen voor het perfect contrast.

Moderne en landelijke keuken combineren

Je kan het ook helemaal anders aanpakken: het is namelijk mogelijk om de moderne en landelijke stijl in je keuken te combineren. Hoe je dat doet? Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Kies bijvoorbeeld voor witte frontjes en combineer deze met een zwart keukenblad of omgekeerd. Schilder de muren dan in aardetinten en je hebt een mooie combinatie tussen landelijk en modern. Je kan het afwerken door enkele landelijke accessoires toe te voegen.

De twee stijlen kan je ook combineren door er hout in te verwerken. Opteer bijvoorbeeld voor een mooi massief houten keukenblad en/of houten frontjes en schilder de muren in moderne kleuren. Op vlak van keukenapparatuur wordt het wat uitdagend. In een moderne keukenstijl wordt de apparatuur namelijk ingebouwd, terwijl dat bij een landelijke keuken niet zo is. Maar je kan ervoor kiezen om een deel van de apparatuur te laten inbouwen. Wil je meer weten over hoe de verschillende stijlen kan combineren of wil jij een keuken ontwerpen die volledig in jouw stijl is ingericht? Dan kunnen onze interieurexperts je daarmee helpen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.
Laat je inspireren