Zoals je misschien al weet, kun je bij Furnea Keukens je droomkeuken helemaal zelf laten samenstellen. Jij bepaalt dus welke keukenkasten, werkbladen, apparatuur en handgrepen je wilt. Een keuze maken is natuurlijk niet altijd even eenvoudig. Zeker niet als er zoveel mogelijkheden zijn. Maar als je kiest voor Neolith keukenbladen van Arte, kan je nooit missen. Want ze hebben heel wat voordelen. Wil je graag weten of een Neolith keuken ook voor jou een goede optie is? Lees dan snel verder, want in deze blog ontdek je de Neolith eigenschappen, mogelijkheden en voordelen!

Wat is Neolith precies?

Neolith is een naam van een bijzonder materiaal dat gemaakt is uit gesinterde steen. Het bevat mineralen uit graniet, mineralen uit glas en silica gecombineerd met natuurlijke oxiden. Het is dus Nero Marinace ofwel een combinatie van verschillende steensoorten. Het natuurlijke proces wordt aan de hand van persen en een verhittingsproces nagebootst. Daardoor ziet een Neolith Nero Marinance keukenblad er ook erg natuurlijk uit.

Dit soort materiaal is vooral erg geschikt voor het bekleden van tal van verschillende oppervlakken. Er bestaan dus niet alleen Neolith bladen, maar ook Neolith vloeren en zelfs Neolith badkamermeubels en toepassingen in de tuin. De keuken is echter een van de populairste ruimtes voor het gebruik van dit materiaal. De reden daarvoor worden je meteen duidelijk eens je de voordelen van Neolith hieronder doorneemt!

Neolith is daarnaast een erg uniek materiaal. Door de vele troeven van dit materiaal werd het de laatste tijd ontzettend populair. En de kans is groot dat die populariteit nog groeit. Met een Neolith keuken ben je dan ook mee met de allerlaatste keukentrends!

Waarom Neolith? 5 redenen om voor dit materiaal te kiezen!

De Neolith eigenschappen zijn erg bijzonder. Dat is ook de reden waarom dit één van de meest geliefde materialen is. Hieronder kom je de vijf belangrijkste voordelen van Neolith te weten!

Neolith bladen bestaan in heel veel diverse kleuren en uitvoeringen. Dat is een grote troef, want het betekent dat ze toepasbaar zijn in elke keuken. Het maakt dus niet uit of de ruimte in een moderne, landelijke of andere stijl is ingericht, een Neolith keukenblad past er altijd bij. Sommige bladen bootsen zelfs de looks na van andere materialen, zoals beton, marmer, Stone Silk, enzovoort.

Eén van de grootste voordelen van Neolith is dat het erg duurzaam is. Het is namelijk bestand tegen krassen en diverse weersinvloeden. Zonnestralen, regen, sneeuw en hagel zullen het dus niet verkleuren. Om die reden wordt het materiaal vaak buiten gebruikt. Maar ook in de keuken is krasbestendigheid van belang, want daar worden er vaak scherpe voorwerpen gebruikt.

Wist je dat Neolith recyclebaar is? En dan hebben we het niet over 10%, maar over de volle 100%. Dat maakt dit materiaal ontzettend milieuvriendelijk. Bovendien is het volledig gemaakt van natuurlijke materialen. De dag van vandaag wordt het steeds belangrijk om hier rekening mee te houden. Daarom zijn wij ook zo trots dat we deze kanjers in ons assortiment hebben. En binnenkort kan ook jij de trotse eigenaar zijn van een duurzaam en milieuvriendelijk keukenblad!

In de keuken is morsen eerder een regel dan een uitzondering. Daarom is het fijn om te kiezen voor Neolith. Dit materiaal reinig je namelijk eenvoudig. Neem een vochtig doekje, doe er een mild product op, wrijf over je werkblad en je bent klaar. Zo eenvoudig kan het zijn! Handig, want de tijd die je daardoor over hebt, kan je spenderen aan belangrijke dingen, zoals quality time met je gezin.

Kleine kapoentjes vinden het heerlijk om zorgeloos in het huis rond te lopen en te spelen. Dat hoort erbij. Maar tijdens het spelen, kan er weleens een ongelukje gebeuren, zoals het laten vallen van een voorwerp op je keukenblad bijvoorbeeld. Fijn is dat niet, want dan is de kans groot dat er schade ontstaat. Tenzij je voor Neolith keukenbladen kiest, want deze zijn ontzettend stevig en krasbestendig. Leuk toch als jij net zo zorgeloos kan genieten van het spelen van je kinderen als zij?

Neolith zwart blad - Furneakeukens.nl

Neolith onderhouden? Dat is kinderspel!

Het leven kan erg druk zijn. Je moet werken, het huishouden doen, je sociaal leven onderhouden en voor je gezin zorgen. Er blijft dus maar weinig tijd over om van quality-time te genieten en te relaxen. Dat is erg jammer. Maar de oplossing is simpel. Als jij kiest voor een Neolith keuken, moet je namelijk minder schoonmaken en onderhouden. Dat zorgt ervoor dat je heel wat tijd wint. Die tijd kan jij dan spenderen aan de dingen die er écht toe doen in je leven.

Maar hoe kan je een Neolith keukenblad onderhouden? Al wat je daarvoor hoeft te doen, is zorgen dat je er geen hete potten op plaats en je er niet rechtstreeks in snijdt. Het schoonmaken doe je het best met een product dat daar speciaal voor bedoeld is, zoals ArteCream. Dat doe je net zoveel als het nodig is. Meer is er niet nodig!

Neolith bladen kopen bij Furnea Keukens

Neolith keukenbladen kopen? Dat doe je het best bij Furnea Keukens. Bij ons vind je namelijk de allermooiste selectie, omdat wij samenwerken met topmerken als Arte en Montapanel. Van kwaliteit kan je dus ook al zeker zijn. Kiezen voor Furnea keukens heeft bovendien als voordeel dat je altijd kan rekenen op expertadvies. Doordat wij een showroom hebben, is het ook mogelijk om alle materialen in het echt te komen bewonderen. Een Neolith keuken kopen bij Furnea Keukens is dus een slimme zet!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.
Laat je inspireren
Inspiratimagazine
Plan een afspraak