Een zwarte keuken is trendy, gedurfd en past mooi bij elk interieurtype. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Als jij ook graag een zwarte keuken wilt ontwerpen, is het interessant om deze blog te lezen. Je krijgt er namelijk allerlei handige tips voor elke interieurstijl!

Verschillende soorten zwart

Als je kiest voor een zwarte keuken, zijn er diverse mogelijkheden. Bij Furnea keukens vind je namelijk verschillende soorten zwarte frontjes en keukenbladen. Wil jij een keuken die volledig zwart is? Dan kan je diverse materialen met elkaar combineren om het niet te eentonig te maken. Laten we eens kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Zwarte keukendeurtjes

Vind je zwarte frontjes prachtig? Dan zijn er verschillende soorten om uit te kiezen. Zo zijn er eiken zwarte frontjes, gewoon zwarte frontjes, zwarte frontjes met een glazen front, resopal zwarte frontjes, hoogglans zwarte frontjes en perfectsense zwarte frontjes. Welke moet je dan kopen? 

Welke zwarte keukendeurtjes voor jou de beste optie zijn, hangt vooral af van wat je mooi vindt. Maar je kan ook een keuze maken op basis van de stijl die je wenst te creëren. Voor een moderne zwarte keuken, zijn de hoogglans zwarte frontjes of deze die met glas afwerkt zijn bijvoorbeeld aangeraden. Bij een landelijke zwarte keuken passen de eiken zwarte keukendeurtjes dan weer beter. Weet je nog niet wat te kiezen? Laat je dan adviseren door onze interieurexperts!

Zwarte werkbladen

Bij Furnea Keukens vind je ook zwarte werkbladen in diverse materialen. Ze kunnen gemaakt zijn uit kunststof, multiplex, HPL, Dekton, keramiek en composiet. Wil je liever het werkblad in een lichter kleurtje om zo voor een prachtig contrast te zorgen? Dan kan dat ook. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in ontzettend veel kleurtjes.

Om voor een mooie overgang te zorgen, is het bovendien mogelijk om het werkblad in precies hetzelfde materiaal en kleur als je frontje bestellen. Je kan zelfs alle kasten aan de zijkant laten afsluiten in de zelfde frontkleur wat zorgt voor een nog strakker geheel. 

Artego Zwarte keuken | Furneakeukens.nl

Zorg voor een speels effect: combineer zwart met kleur

Zwart is een donkere en intense kleur. Dat is net wat het zo mooi maakt. Maar als je het geheel toch fleurig wilt houden, is het fijn om zwart te combineren met een felle kleur. Je kan helemaal zelf kiezen welk kleur, want zwart is combineerbaar met alles.

Rood, bruin, geel, oranje, blauw, noem maar op. Denk er wel op voorhand goed over na, want je spendeert veel tijd in je keuken. Het is dus wel zo fijn als je ten volle van je interieur kan genieten. Kleur brengen in de zwarte keuken kan op verschillende manieren. Zo kan je één of meerdere muren verven, kiezen voor enkele kleurrijke keukendeurtjes of gebruikmaken van een felgekleurd werkblad. Ook kan je in een volledige zwarte keuken kleurrijke accessoires en meubels toevoegen.

Zwart in een kleine keuken, kan dat?

Over het algemeen is zwart een kleur die een ruimte kleiner laat lijken. Als je dus zwart wilt gebruiken in een kleine keuken wordt dit een uitdaging. Maar het is wel mogelijk. In dat geval is het vooral belangrijk om voor contrast te zorgen. Schilder je muren dus niet in een te donkere kleur als je kasten en/of werkblad zwart is. Kies dan liever voor lichte kleuren, zoals beige, pasteltinten of wit. Hetzelfde geldt voor de vloer en het plafond. 

Zwarte frontjes laten de ruimte ook kleiner laten lijken. Als je keuken dus echt erg klein is, kan je beter op een andere manier gebruikmaken van deze kleur. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een zwart werkblad en/of enkele zwarte accessoires aan je interieur toe te voegen.

Een zwarte keuken in verschillende stijlen

Een zwarte keuken past erg mooi bij de moderne stijl, maar dat is zeker niet de enige optie. Je kan zwart ook perfect bij andere soorten stijlen gebruiken. Maar hoe pas je de kleur het best toe in de verschillende interieurtypes?

Zwart is een van de kleuren die het best past bij een modern interieur. Het spreekt dan ook voor zich dat een zwarte keuken ideaal is als je deze stijl wilt creëren. Je kan zowel voor glanzend als mat zwart kiezen. Het belangrijkste is dat je het geheel strak en stijlvol houdt. 

Kies daarom voor keukenfrontjes zonder siersels in combinatie met gelijnde handgrepen. Voor het werkblad is marmer dan weer een goede optie, omdat het warmte toevoegt aan je interieur en tegelijkertijd voor luxe zorgt. Maar er zijn nog veel meer materiaalmogelijkheden!

Ook een landelijke zwarte keuken creëren is een optie. In dat geval voeg je het best warmte toe door hout te gebruiken. Dat kan je door houten accenten te leggen of door je keukenkastjes en/of keukenblad in dit materiaal te kiezen. Hoe je het doet, maakt niet zoveel uit. Het is vooral belangrijk dat warmte en gezelligheid overheerst. Daar draait het namelijk allemaal om in dit interieurtype.

Je achterwand schilderen in een aardse tint en koperen accenten toevoegen helpt ook veel. Voeg gerust heel wat accessoires toe. Dat kan en is zelfs sterk aangeraden in een landelijke keuken.

Om een zwarte industriële keuken te ontwerpen, dien je voornamelijk gebruik te maken van stoere materialen, zoals metaal, leer en beton in combinatie met charmant hout. Doordat er zoveel materialen mooi passen in dit interieurtype zijn er voldoende mogelijkheden. 

Kies bijvoorbeeld voor een betonnen keukenblad in combinatie met houten keukenfrontjes. Hang dan een robuuste metalen hanglamp boven je kookeiland of eettafel en de sfeer is helemaal compleet. Dit is slechts een voorbeeld. Er is nog zoveel meer mogelijk!

Bij de Scandinavische stijl wordt er nauwelijks gebruikgemaakt van zwart. In plaats daarvan wordt er gekozen voor lichte kleuren in combinatie met hout. Je zou dus kunnen denken dat een zwarte keuken totaal niet bij deze interieurstijl past. Maar dat is zeker niet waar. Je kan namelijk perfect een zwarte Scandinavische keuken ontwerpen!

Is dit iets voor jou? Zorg er dan voor dat je gebruikmaakt van elementen in Scandinavische stijl. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zwarte keukenkasten, een houten werkblad en muren die geverfd zijn in een licht kleurtje. Voeg daar dan enkele subtiele patronen, designs en zachte pasteltinten aan toe om het helemaal compleet te maken.

Kies voor een zwarte keuken op maat

Ben je lekker eigenwijs of kom je graag origineel uit de hoek? Dan wil je waarschijnlijk geen keuken ontwerpen die voldoet aan allerlei regeltjes. In jouw geval is het interessant om je keuken volledig op maat te laten maken. Zo is het mogelijk om diverse interieurstijlen met elkaar te combineren of gewoon een hele nieuwe stijl uit te vinden die perfect bij je past.

Als je bij Furnea Keukens een keuken op maat laat maken, mag je de opstelling, keukendeuren en het werkblad volledig zelf kiezen. Als je dat moeilijk vindt, kunnen onze interieurexperts je altijd helpen met het waarmaken van je interieurdromen. Ook geven zij je advies over de dingen die erbij horen, zoals de beste kleuren voor je muren, de accessoires die je kan gebruiken, enzovoort. Een keuken op maat is dus aangeraden als je graag een originele zwarte keuken wilt ontwerpen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.
Laat je inspireren
Inspiratimagazine
Plan een afspraak