Waarom een witte keuken nooit teleurstelt

Als je een witte keuken koopt, krijg je daar nooit spijt van. Wit is namelijk een zachte kleur die positief werkt op je gemoedstoestand. Dat is niet onbelangrijk, want je brengt dagelijks heel wat tijd door in deze ruimte. Het is dan wel zo fijn dat jij er je altijd goed voelt.

Wit laat een ruimte ook groter lijken. Een witte keuken is dus ideaal wanneer je weinig plaats beschikbaar hebt. Doordat de meeste keukenapparatuur wit is, zorg je bovendien voor een naadloos geheel.

Witte keukens voor verschillende interieurstijlen

Misschien denk je bij wit spontaan aan de landelijke keuken, maar er is veel meer mogelijk. Het hangt allemaal een beetje af van het soort materiaal, de tint en de afwerking die je kiest. We geven je enkele tips om een witte keuken te ontwerpen in jouw favoriete stijl!

Witte keukens Starlight wit - Furneakeukens

Sfeervolle landelijke witte keuken

Wil je graag een landelijke witte keuken ontwerpen? Dan is wit geverfd hout een goede keuze voor je frontjes. Maar kunststof kan natuurlijk ook perfect. Het is vooral belangrijk dat de deurtjes niet zo strak zijn. Kies dus voor frontjes met siersels, zoals de Finca en Casa frontjes. Combineer dit met enkele mooie gebogen handgrepen en de kastjes zijn compleet.

Omdat er bij de landelijke stijl vaak gebruikgemaakt wordt van natuurlijke materialen is het fijn om de witte frontjes te combineren met een keukenblad uit hout, graniet of marmer. Je kan kiezen voor een lichte kleur, maar dat hoeft zeker niet. Het is ook fijn om voor contrast te zorgen met een donkerder blad. Grijs is vooral een goede keuze bij deze interieurstijl, maar er is veel meer mogelijk. 

Gebruik ook veel accessoires om je keuken af te maken, want bij een landelijke keuken draait het allemaal om gezelligheid. Je kan dus gebruikmaken van plantjes, wandrekken, foto’s en andere leuke extra’s om te zorgen voor de juiste sfeer.

Stoere industriële witte keuken

Bij een industriële keuken wordt niet meteen aan de kleur wit gedacht, maar het kan wel. In dat geval is het belangrijk om het stoer genoeg te maken. In het Furnea assortiment vind je Delta keukenfrontjes met een betonlook. Deze zijn verkrijgbaar in het gebroken wit. Ze zijn speciaal gemaakt voor dit type interieur en zorgen dus voor de juiste sfeer. Combineer het met een donkerder keukenblad en het is compleet. Tip: de frontjes combineren ook heel mooi met een betonen keukenblad, zo maak je het geheel nog ruiger.

Als dit soort keukenfrontje niets voor jou is, kan je ook kiezen voor de andere strakke keukenfrontjes met of zonder hoogglans. Er zijn heel wat mogelijkheden, het is vooral belangrijk dat je te veel siersels achterwege laat. Een witte industriële keuken combineer je het best met muren in een donkere, sobere kleur, zoals verschillende grijstinten, zwart, donkerbruin of blauw. Beige is ook een mogelijk als je het toch licht wilt houden.

Alpine wit keukens - Furneakeukens

Trendy moderne witte keuken

Keukenfrontjes zijn verkrijgbaar in vele tinten wit. Bij Furnea Keukens vind je veel van deze tinten terug. Als je echter een moderne witte keuken wilt ontwerpen, kies je het best voor spierwitte frontjes. Deze vallen namelijk het meest op en dat is toch wel belangrijk bij een modern interieur. Echte aanraders zijn in dit geval de Shine, Shine Glass en Starlight keukenfrontjes. Ze hebben een mooie glans waardoor ze zeker goed opvallen. Door de afwerking onderhoud je ze bovendien eenvoudig. 

Je kan je keukenblad in dezelfde kunststof laten maken als de frontjes. Naast kunststoffen keukenbladen, zijn er echter ook bladen uit keramiek, multiplex, composiet en dexton. De handgrepen houd je het best strak. Omdat er in een modern interieur vaak gebruikgemaakt wordt van één opvallende kleur kan je een muur in het rood, oranje of ander fel kleurtje schilderen. Maar het is ook mogelijk om voor enkele felgekleurde meubels of een opvallend keukenblad te kiezen.

Creëer je eigen unieke stijl

Een industriële, landelijke en moderne keuken zijn het populairst, maar er zijn nog veel meer stijlen, zoals Scandinavisch, Bohemian, retro, enzovoort. Wil je weten hoe je je keuken het best ontwerpt in deze stijlen? Dan kan je raad vragen aan onze interieurspecialisten.

Onthoud dat je helemaal geen bepaalde richtlijnen hoeft te volgen als je dat niet wil. Het is ook oké om meerdere stijlen met elkaar te combineren of je eigen stijl te creëren. Weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Ook geen probleem, want als je langskomt in onze showroom kan jij dit samen met onze experts stap voor stap bekijken.

Keuze voor elk budget

Wil jij je droomkeuken ontwerpen, maar heb je niet zoveel geld om uit te geven? Dan is er goed nieuws, want de keukenfrontjes zijn verdeeld in verschillende groepen en bieden voor elk budget een oplossing. Bij Furnea kan je dus ook met minder geld een prachtige witte keuken ontwerpen waar je maar geen genoeg van krijgt. Deze kan je helemaal zelf samenstellen!

Opmaat keuken Showroom bezoek | Furnea Keukens

Een witte keuken volledig naar wens? Kies voor een keuken op maat!

Wil je een witte keuken kopen? Dan kan je kiezen voor een kant-en-klare keuken, maar het is nog zoveel fijner om er bij Furnea Keukens eentje op maat te laten maken. Zo heb je een unieke keuken die niemand anders heeft.

Je kan de niet alleen de deurtjes en de handgrepen kiezen, maar ook het keukenblad en de keukenopstelling. zowel de handgrepen, bladen als frontjes zijn verkrijgbaar in vele tinten wit en diverse materialen. Alle kasten kunnen aan de zijkant ook afgesloten worden met dezelfde frontkleur wat zorgt voor een mooi geheel. Interesseert dit jou? Vraag ons dan gerust naar extra informatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.
Laat je inspireren
Inspiratimagazine
Plan een afspraak