Volle agenda, een drukke werkdag en aan het einde van de dag een enorm vol hoofd. Dat het tegenwoordig allemaal wel wat minder mag, klinkt bij velen als muziek in de oren. Het is dan ook niet zo vreemd dat de minimalistische inrichting heel populair is. en omdat ons gezinsleven zich steeds meer verplaatst naar de keuken, is ook de minimalistische keuken enorm populair. Een minimalistisch design voor de keuken kenmerkt zich vooral door een neutrale en rustige uitstraling, zonder poespas. Functionaliteit en een strakke vormgeving staan hier centraal. Natuurlijk helpen wij in de showroom van Furnea Keukens je graag op weg om een minimalistische keuken te creëren, maar we benoemen hier alvast enkele kenmerken van deze populaire keukenstijl.

Greeploze kasten – Liever zo weinig mogelijk details

Geen versieringen, sierlijsten en ornament-achtige handgrepen op de kasten van de minimalistische keuken. De Q3 lijn van het bij Furnea Keukens verkrijgbare keukenmerk Artego is een heel goed voorbeeld van hoe een minimalistische keuken is vormgegeven. Bij de Q3 lijn kies je namelijk voor greeploze kastjes. Greeploos benadrukt de strakke vormgeving. Dit betekent dat je zo weinig mogelijk details aan de keuken wil zien. Hierbij kan er voor de greepopening bij Artego uit verschillende kleuren worden gekozen, zoals wit, RVS en zwart.

Artego Ladekast Drie Lades - Furneakeukens.nl
Artego Tandemzijde - Furneakeukens.nl
Artego Opbergruimte Le Man - Furneakeukens.nl
Artego Ladeverdeler - Furneakeukens.nl

Ladekasten voor veel opbergruimte

Opbergruimte is meer dan ooit het sleutelwoord als het om de minimalistische keuken gaat. Waar je bij bijvoorbeeld een landelijke keuken nog kan kiezen voor het decoratief ophangen van je pannen, een mooie vijzel op het aanrecht, samen met je meest favoriete kookboeken, wil je bij de minimalistische keuken zoveel mogelijk uit het zicht hebben. Natuurlijk wil je niet inleveren op functionaliteit, maar het creëren van de minimalistische keuken is wel direct jouw moment om wat te gaan ontspullen. Kijk kritisch naar wat je al in geen tijden hebt gebruikt en minstens zo lang niet gaat gebruiken. Geef het weg of verkoop het, maar verhuis het niet naar je nieuwe keuken. De dingen die je wel wil bewaren, hebben een opbergplek nodig. Veel kastruimte en vooral ruime opbergladen bieden hierbij de oplossing. Zo houd jij je keuken altijd goed opgeruimd.

Het dunne keukenblad, stijlvol en strak zonder poespas

Groot, dik en aanwezig… Het kan voor sommige stijlen niet stoer genoeg. Toch is het dunne keukenblad waar je bij de minimalistische keuken voor kiest. Het sluit helemaal perfect bij deze stijl aan wanneer het keukenblad lijkt te zweven. Kies ook hier weer voor een strak keukenblad. Bij Furnea bieden we keukenbladen van verschillende merken aan, ieder met een ruime selectie aan bladen die passen bij verschillende keukenstijlen. Arte is een van de merken waarvan je bij Furnea Keukens je keukenblad kan kiezen. Dit Nederlandse merk maakt niet alleen de mooiste bladen, maar heeft tijdens het gehele productieproces oog voor het milieu. Kijk ook zeker bij het aanbod van dunne keukenbladen van het Nederlandse merk Dekker Zevenhuizen in de showroom van Furnea Keukens.

Kies voor eenheid met keukenapparatuur uit dezelfde serie van een merk

Een minimalistische keuken betekent niet dat je je aan allerlei gemakken moet onthouden. Apparaturen die voor jou onmisbaar zijn in de keuken mogen dan ook zeker niet ontbreken. Het is echter wel belangrijk voor een minimalistisch design goed te kijken naar het ontwerp van je keuken apparatuur. Eenheid in keukenapparatuur is hierbij het belangrijkste. Kies dan ook bij voorkeur voor apparaturen van hetzelfde merk en uit dezelfde serie. Bij Furnea Keukens bieden we je keukenapparatuur van diverse merken aan. Denk aan topmerken zoals Bosch, Siemens, Inventum en Zanussi waar je de meest innovatieve en slimme apparaten koopt, met oog voor uitstraling en functionaliteit. Overdaad schaadt, zeker als het de minimalistische keuken betreft. Het is dan ook geen gek idee om voor extra praktische keukenapparatuur te kiezen. Denk hierbij aan het weglaten van de traditionele afzuigkap. Omdat je toch geen overmatige kookluchtjes in huis wil, wil je wel een vorm van afzuiging. Voor de minimalistische keuken is de kookplaat met ingebouwde afzuiging ideaal. Hierbij zit de afzuiging in het midden van de kookplaat. Een andere vorm hiervan is de Down Draft die doorgaans aan de achterzijde van de kookplaat is ingebouwd. Zo worden alsnog vieze etensluchten opgezogen.

Artego Zwarte Minimalistische keuken - Furneakeukens.nl

De zwarte keuken als trend voor de minimalistische keuken

De kleuren in de minimalistische keuken zijn doorgaans licht en neutraal, zoals wit en taupe. Dit betekent niet dat je alleen aan de minimalistische stijl voldoet wanneer je enkel voor een lichte kleur hebt gekozen. De zwarte keuken is an sich een enorme trend die je in dit geval heel goed met de minimalistische keukenstijl kan combineren. Hoe dat dan kan, omdat het zo haaks op de lichte kleuren staat? Dat is heel eenvoudig. Ja kan best donkere kleuren voor een minimalistische keuken gebruiken, maar dan is het wel van wezenlijk belang om de stijl van je keukenapparatuur hier op aan te passen. Omdat tegenwoordig bijna al het keukenapparatuur in het zwart verkrijgbaar is, is het kinderlijk eenvoudig om hier een heel goede harmonie in te creëren. Door te kiezen voor een zwarte minimalistische keuken te kiezen, kies je voor twee trends in één!

Een minimalistische keuken samenstellen bij Furnea Keukens

Kies jij voor de mooiste keuken geheel door jou samen te stellen? Dan kies je voor het samenstellen van de minimalistische keuken bij Furnea Keukens. Onze keukenadviseurs denken graag met je mee. Wordt het een rechte keuken, of een keuken met een eiland? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kiest zelf hoe de vorm van je keuken is, welke stijl het bevat, de keukenapparatuur die ingebouwd moet worden, maar ook het aanbod van het blad, de kranen en spoelbakken bieden je zoveel keuze. Kom dan ook langs in de keukenshowroom om de mogelijkheden te bekijken. Je keuken wordt altijd gratis bezorgd. Kies je voor een volledige service? Indien gewenst kun je ons ook de keuken laten monteren. Bij Furnea Keukens krijg je altijd 10 jaar garantie op je nieuwe keuken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.
Laat je inspireren
Inspiratimagazine
Plan een afspraak